Anchetă după incendiul de la depozitele vămii din Capitală: Un inspector vamal a fost reţinut

Publicat: 08 09. 2012, 10:57
Poliţia din Bucureşti a reţinut un bărbat, care se pare că a declanşat incendiul de vineri seara, de la depozitele din Bulevardul Timişoara, care aparţin Autorităţii Vamale, dar unde şi reprezentanţii Gărzii Financiare îşi depuneau bunuri confiscate,  în care au ars 23 de maşini ale Gărzii Financiare, informeayă Mediafax.

Ipoteza anchetatorilor conform căreia incendiul a fost provocat a fost confirmată cu ajutorul materialului înregistrat de camerele de supraveghere de la locul incendiului. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care suspectul a declanşat incendiul.

Vinovatul a fost reţinut vineri seară şi se află în arest la Secţia de Poliţie numărul 25. El va fi dus la Judecătorie, sub acuzaţia de distrugere, cu propunerea de arestare preventivă.

Pagubele sunt considerabile, avâd în vedere că au ars complet 23 de maşini, iar o suprafaţă de 500 metri pătraţi a fost grav afectată.

Incendiul a izbucnit vineri, in jurul orei 17:00, si a cuprins doua depozite ale Garzii Financiare, care gazduiesc maşini confiscate. Depozitul a fost cuprins de flăcări în doar câteva minute. Incendiul s-a extins repede şi după ce acoperişul a fost mistuit de flăcări, a fost afectat şi un depozit alăturat, în care se aflau lacuri şi vopsele. Pompierii au intervenit cu 10 autospeciale cu apă şi spumă, dar nu au mai putut salva mare lucru. Nu au fost victime, însă cele 23 de maşini au ars în totalitate.