Anca Boagiu: PPE vrea România în centrul procesului de întărire a Uniunii Europene

Publicat: 16 10. 2012, 15:23

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, marţi, că Congresul PPE va fi organizat la București pentru a se lua decizii pentru Europa şi nu pentru a se vedea, ca în cazul „unui partid pitit pe la Bruxelles”, cum se pune „mâna pe putere”, scrie Mediafax.

„Organizăm acest Congres pentru a lua decizii pentru Europa, nu aşa cum am văzut la un alt partid politic care s-a pitit pe la Bruxelles, pentru a vedea cum punem mâna pe putere. Pentru noi, puterea adevărată este o Europă puternică şi ea nu poate fi realizată decât dacă aplicăm ceea ce noi ne-am propus, «Mai multă Europă»”, a spus Anca Boagiu.

La Congresul PPE, ce se va desfășura în perioada 17-18 octombrie la Bucureşti, participă aproximativ 2.000 de politicieni decidenţi europeni, urmând să fie adoptat programul politic al PPE şi noua conducerea a acestuia.

Congresul PPE va fi organizat în două părți distincte, una politică şi una în care va fi aleasă noua conducere a PPE – preşedintele, secretarul general şi cei zece vicepreşedinţi.

Anca Boagiu este propunerea PDL pentru funcţia de vicepreşedinte al Partidului Popular European.

Vicepreședintele PDL a declarat că este „o onoare” pentru România ca programul popularilor europeni să se cheme „Programul politic al PPE adoptat la Bucureşti”.

„Prin adoptarea acestui program al PPE la Bucureşti dăm semnalul că PPE vrea România în centrul acestui proces de reformare, de întărire a UE”, a mai declarat liderul PDL.

PDL şi UDMR vor fi gazdele Congresului de la București, dar organizatorii sunt reprezentanţii PPE.

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar şi preşedintele Traian Băsescu figurează pe lista vorbitorilor la Congresul PPE care se va desfăşura, miercuri şi joi, la Palatul Parlamentului.