"Amnistia și grațierea nu reprezeintă soluții pentru criza din pușcării". Gorghiu: 75% dintre deținuți sunt recidiviști

Publicat: 14 07. 2016, 14:55

Copreședintele PNL Alina Gorghiu este de părere că amnistia și grațierea nu reprezintă o soluție pentru criza din pușcării. Aceasta spune că 75% dintre deținuți sunt recidiviști, iar acest lucru artă căastfel de măsuri nu sunt valabile în țara noastră.

“Dacă te uiți pe niște cifre care îți arată că 75% dintre deținuți sunt recidiviști atunci te întrebi în ce măsură tema amnistiei și grațierii este o măsură care poate funcționa în România. Eu văd necesare un set de măsuri, una singura nu va funcționa. Dacă mâine amnistiați și grațiati deținuții pe anumite criterii, o să vedeți că o mare parte din cei eliberați se vor întoarce în penitenciare. Asta se întamplă pentru că în detenție nu sunt reeducați și nu sunt integrați în societate”, a afirmat șefa liberalilor ]ntr-un interviu pentru DC News.

Este a treia zi consecutivă de proteste în penitenciare. Deținuții reclamă considiile pe care trebuie să le suporte și tratamentul inuman la care sunt supuși de gardieni și conducătorii închisorilor. (Detalii AICI)