Americanii stau la cozi pentru a preda armele în schimbul unor cecuri de 100 de dolari

Americanii stau la cozi pentru a preda armele în schimbul unor cecuri de 100 de dolari
Operaţiunea "cecuri contra pistoale", demarată în SUA după atacul de la Newtown, pare să aibă succes printre americani. Din 14 decembrie, atunci când un adolescent a omorât mai mulți copii, câteva sute de arme...

Operaţiunea „cecuri contra pistoale”, demarată în SUA după atacul de la Newtown, pare să aibă succes printre americani. Din 14 decembrie, atunci când un adolescent a omorât mai mulți copii, câteva sute de arme de foc au fost predate oamenilor legii contra unor cecuri-cadou.

Locuitorii orașului cunoscut pentru cultura gangurilor și armelor au stat la rând,miercuri, la Van Nuys, unul dintre cele două locuri în care operațiunea se desfășoară ca “drive-in”.

„Merge foarte bine. Numeroase persoane aşteaptă aproximativ o oră şi jumătate, iar noi am recuperat până acum 420 de pistoale şi puşti”, declarat sergentul Rudy Lopez, din cadrul Poliţiei Los Angeles. Armele strânse de autorități vor fi distruse.

În schimbul lor cetățenii primesc un cec-cadou valabil într-un supermarket, în valoare de 100 de dolari.

Unii apreciază că armele predate nu sunt cele susceptibile să fie utilizate pentru comiterea unor crime sau atacuri armate, ci sunt mai degrabă vechi, aproape neutilizate sau nu funcţionează bine.

Oprațiunea a fost contestă de unele persoane. Acestea au militat pentru libertatea de a purta armă. „Îţi cumpărăm pistolul pentru a-l oferi unei femei aflate în pericol. O femeie înarmată nu va fi o victimă”, a se putea citi pe o pancartă, scrie Gândul.

Dezbaterea asupra armelor a fost relansată după ce un tânăr a omorât 26 de persoane, pruintre care 20 de copii, într-o şcoală din Newtown.

Gun buyback brought forward in LA

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)