Ambii şoferi ai autocarului implicat în accidentul din Muntenegru ar fi fost poliţişti

Publicat: 25 06. 2013, 13:57
Ambii şoferi ai autocarului companiei Gregory Tour, împlicat în accidentul din Muntenegru, ar fi fost angajaţi ai Ministerului de Interne, potrivit unor surse citate de Evenimentul Zilei. Surse din MAI au declarat...

Ambii şoferi ai autocarului companiei Gregory Tour, împlicat în accidentul din Muntenegru, ar fi fost angajaţi ai Ministerului de Interne, potrivit unor surse citate de Evenimentul Zilei.

Surse din MAI au declarat că şi cel de-al doilea şofer, Dan Mărgărit, este de asemenea poliţist, el fiind angajat al Direcţiei de Suport Tehnic din cadrul ministerului.

Primul șofer, George Ciobanu, este angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică. 

Acesta nu era angajat la Gregory Tour, nu avea contract de muncă, ci era detașat la această firmă, el fiind „împrumutat” de Gregory Tour pentru acest circuit în Muntenegrum, informează reporterul B1 TV.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat că George Ciobanu nu a anunțat că mai are un loc de muncă și nu a raportat că urmează să plece din țară. Cunoscuţii acestuia spun că obişnuia să plece în excursii, ca şi şofer, pentru a mai câştiga câţiva bani să îşi poată plăti ratele la bănci.

Potrivit declarațiilor adjunctului șefului Poliției din Muntenegru, doar unul dintre cei doi șoferi a supraviețuit, el aflându-se la Terapie Intensivă. (Detalii AICI)

”Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unității unde își desfășura activitatea. Agentul de poliție este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE și al atestatului profesional eliberat de ARR București la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Reprezentanții Poliției Capitalei mai spun că, ”în consecință, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, polițistul putea să îndeplinească și alte activități remunerate, în condițiile în care acest lucru nu împieta desfășurarea optimă a activității de funcționar public cu statut special”.

Potrivit unor surse, în spatele Gregory Tour s-ar afla doi polițiști care ar finanța compania de transport, dar nu ar fi trecuți în acte.