Ambasadorul chinez, convocat la Tokyo pentru discuții legate de insulele Senkaku

Ambasadorul chinez, convocat la Tokyo pentru discuții legate de insulele Senkaku
Guvernul nipon l-a convocat, marți, pe ambasadorul chinez la Tokyo, pentru a i se reproșa intrarea navelor guvernamentale chineze în apele din apropierea arhipelagului Senkaku, insule revendicate și de către...

Guvernul nipon l-a convocat, marți, pe ambasadorul chinez la Tokyo, pentru a i se reproșa intrarea navelor guvernamentale chineze în apele din apropierea arhipelagului Senkaku, insule revendicate și de către puterea de la Beijing.

„Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasador în legătură cu incursiunea navelor în apropiere de insulele Senkaku”, a declarat un oficial din cadrul ministerului.

Luni dimineață, alte două nave de supraveghere maritimă aparținând Chinei au intrat în apele teritoriale din această zonă contestată de către cele două state, scrie Mediafax.

Vapoarele chineze, şi chiar câteva avioane, vin periodic de câteva luni în jurul acestui arhipelag administrat de Japonia, după ce aceasta din urmă a naţionalizat, în septembrie, trei dintre cele cinci insule din Marea Chinei de Est, cumpărându-le de la proprietarul lor privat nipon.

 

 


 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`