Alte 37 de replici ale cutremurului din nordul Italiei s-au produs în ultimele 24 de ore: Peste 15.000 de oameni au rămas fără case

Alte 37 de replici ale cutremurului din nordul Italiei s-au produs în ultimele 24 de ore: Peste 15.000 de oameni au rămas fără case
Treizeci și șapte de noi replici ale cutremurului de marţi, de magnitudine 5,8, care a zdruncinat regiunea Emilia-Romana din Italia, au fost resimţite în ultimele 24 de ore. Din motive de siguranţă, autorităţile...

Treizeci și șapte de noi replici ale cutremurului de marţi, de magnitudine 5,8, care a zdruncinat regiunea Emilia-Romana din Italia, au fost resimţite în ultimele 24 de ore. Din motive de siguranţă, autorităţile din oraşul Cavezzo, unul dintre cele mai grav afectate, au hotărât ca localitatea să fie abandonată şi oamenii mutaţi în adăposturi temporare.

Oraşul Cavezzo a fost transformat în ruine, în urma celor două cutremure, din 20 şi 29 mai, care au afectat nordul Italiei. Clădirile, deja avariate de primul seism, de magnitudine 6, au fost transformate în mormane de moloz de cel de-al doilea, de 5,8.

Din 20 mai până în prezent s-au produs peste o mie de replici, ceea ce-i face pe seismologi să se gândească la deschiderea unei noi falii. Pentru localnici, este un coşmar care pare fără sfârşit.

„Ne este foarte greu. De 12 zile dormim în autoturisme. Îmi este frică. Este groaznic. În timpul ultimului cutremur, de acum câteva zile, dormeam, şi aproape că am făcut infarct. Luni dimineaţă mi s-a părut că am halucinaţii. Sper că toate acestea se vor termina în curând, altfel, nimic nu va mai rămâne”, a mărturisit Marcello Gaviolli.

„Se pare că locuinţa mea nu a fost grav avariată, sunt doar câteva fisuri. De aceea am putut intra în casă şi am luat câteva lucruri de maximă necesitate. Nu am dormit însă înăuntru pentru că m-am temut. Am dormit în grădină, într-un cort”, a spus Daniela Tassoni, localnică.

Peste 15.000 de oameni, printre care şi numeroşi români, au rămas fără adăpost. Bilanţul celor două mari cutremure care au zguduit centrul şi nordul Italiei indică 400 de răniţi şi cel puţin 24 de morţi.

Cutremurul din Italia doboară clădiri

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_19765').select();" id="embed_text_19765" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`