Alina Mungiu Pippidi, despre plecările de la PSD către PRU: Serviciile și adversarii politici, singurii care au interesul să rupă partidul lui Dragnea. Fără Ponta nu reușesc (VIDEO)

Alina Mungiu Pippidi, despre plecările de la PSD către PRU: Serviciile și adversarii politici, singurii care au interesul să rupă partidul lui Dragnea. Fără Ponta nu reușesc (VIDEO)

Politologul Alina Mungiu Pippidi a explicat, luni seară, la Știrile B1 TV, exodul social-democraților către partidul naționalistului Bogdan Diaconu. Aceasta este de părere că plecările PSD-iștilor la Partidul România Unită sunt o formă de șantaj la Liviu Dragnea.

Social-democrații cu probleme penale, care riscă să nu prindă nici măcar ultimul loc pe lista pentru alegerile parlamentare, vor să arate că au o alternativă.

Ghiță, Sava, Palada și alții s-au înscris deja în PRU. Fiind apropiați ai lui Victor Ponta, pe scena politică se zvonește că fostul premier va prelua conducerea PRU, lăsându-l pe Diaconu cu funcția de președinte executiv.

“Serviciile și adversarii au interesul de a scinda PSD”, susține Pippidi. “PRU nu va avea nicio șansă fără Ponta”, adaugă aceasta, care mai susține că fostul premier e un om intelligent și își va negocia locul în PSD, nu va pleca PRU.

Alina Mungiu Pippidi, despre plecările de la PSD către PRU: Serviciile și adversarii politici, singurii care au interesul să rupă partidul lui Dragnea

#DIRECT_ONE_kxltxj#

Sunt două variante aici. Una este că au success și reușesc o mare sciziune a PSD. Dar cine are în acest moment interes să scindeze PSD? Cine câștigă? Adversarii ori cineva care lucrează pentru adversarii PSD. Când politicienii sunt slabi, aceste grupuri din servicii sunt foarte puternice.

Eu urmăresc Partidul România Unită, unde au plecat mai mulți PSD-iști. La cât de mici sunt și la cât de puțini bani ar trebui să aibă, au o difuzare online excepțională. Te întrebi…cine îi ajută? La alegeri nu au avut voturi, dar au sute de mii de like-uri online. Acest lucru m-a făcut să suspectez că poate fi o mânuță a unuia dintre aceste grupuri de interese dintr-un serviciu care vor să ne facă un partid naționalist. Și am impresia că vor să ne facă mai mult decât un partid naționalist. Văd acolo tot mai multe figuri securiste, care au avut legături cu securitatea sau cu serviciile secrete. Cineva din zona serviciilor vrea să facă un partid naționalist.

Cine controlează serviciile la ora asta e clar. Nu prietenii PSD. Sunt oameni care au interese să spargă PSD.

De ce se duc oameni din PSD la PRU? E o formă de șantaj. Oameni ca Ponta, care-și văd situația amenințată. Sau bănicioiu. Să spună că au o alternativă. În realitate nici ei nu vor această alternativă. Nu are nimeni nevoie de două PSD-uri.

Nu e un avantaj crearea acestui partid, e o formă de șantaj.

Ghiță și Diaconu nu au nicio șansă să fure bani de la PSD. Fără Ponta nu au nicio șansă. Eu cred că e un om intelligent însă. Cred că va negocia, nu se va duce la ei.

Nu cred că ne așteaptă o mare sciziune a PSD nici dacă serviciile o pregătesc la ora asta”, a declarat Pippidi la Știrile B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:16 - Apele Române, precizări despre situația de pe Dunăre. Când va fi atins vârful maxim al viiturii și cât de mare va fi
17:05 - Oncologul din Suceava care lua șpagă pentru a trata bolnavii a fost condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit
17:03 - Nelu Tătaru, după ce analizele de sânge arată că vatmanul implicat în accidentul mortal luase, de fapt, o pastilă de răceală: „Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active” (VIDEO)
16:59 - B1 TV va difuza documentarul „America Alege: Harris Vs. Trump”, în premieră și în exclusivitate TV în România (VIDEO)
16:45 - Marcel Ciolacu cere o schimbare în ceea ce privește Agenția Națională Antidrog: „Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori”
16:42 - Premierul Danemarcei, către aliați: Încetați cu discuțiile despre „linii roșii” și lăsați Ucraina să lovească Rusia
16:39 - Cu cât scoate ANAF la licitație o mașină cu numărul „FBI”? Vehiculul este un Golf din 2004
16:28 - Bandă unică pentru autobuze pe bd. Gheorghe Magheru, pe ambele sensuri. Nicușor Dan: Separatoarele de sens vor fi amplasate săptămâna viitoare
16:25 - Ce cumperi, în Germania, cu 350 de lei? O româncă stabilită acolo a mers într-un supermarket și a arătat cât de multe lucruri a achiziționat (VIDEO)
16:17 - Un bărbat din Năvodari și-a legat câinele de mașină și a circulat cu el prin oraș. Poliția din Constanța a deschis o anchetă