Alina Gorghiu: Voi iniţia un proiect de lege; un om cu o condamnare definitivă nu poate fi nici parlamentar, nici ministru

Publicat: 04 05. 2017, 21:22

Alina Gorghiu, senator PNL, a afirmat că are de gând să inițieze un proiect de lege care să interzică oricărei persoane care are o condamnare definitivă să nu poată fi parlamentar sau ministru.

Gorghiu a făcut această declarație după ce, joi, Curtea Constituțională a respins sesizarea Avocatului Poporului privind articolul care interzice celor condamnați să fie membri ai Guvernului.

''Greu, domnule, greu! Ce o fi fost atat de greu, habar nu am, ca CCR avea tone de jurisprudență! Cădoar nu dai hotărâri CCR în considerarea unei persoane, ci în funcție de reguli constituționale. Soluția de azi, simplăși justă, lamurește în direcția fireascăo situație: o persoanăcondamnatănu poate ocupa o funcție în Guvern. Firesc ar fi ca nici în Parlament sănu ai persoane condamnate definitiv'', a scris Alina Gorghiu pe Facebook, potrivit Hotnews.

''Decizia CCR de azi, însă, e interesantăpentru căblocheazăun drum dorit la un moment dat de dl Dragnea, anume scaunul de premier, însădeschide alt drum, așa cum se anticipeazăpe la colțuri, adicăo candidaturăîn 2019 la prezidențiale. Dar ca sănu se victimizeze nimeni atunci, cred călegislația trebuie săfie coerentă: o persoanăcondamnatănu poate fi președintele României! Și aici cred căvorbim de un principiu de decențăpolitică, nu ca așavea ceva cu liderul PSD. Voi iniția un proiect de lege care săstatueze spiritul și litera deciziei CCR de astăzi: un om care are o condamnare definitivănu poate fi nici parlamentar, nici ministru'', a mai scris Alina Gorghiu.