Alina Gorghiu: Tăcerea nu este o soluție în cazurile de violență și hărțuire sexuală. Ministerul Justiției a elaborat un ghid care îndrumă victimele către autoritățile competente

Publicat: 04 10. 2024, 21:21
Sursa foto: Facebook - Partidul Național Liberal

Ministerul Justiției a elaborat un ghid care le îndrumă pe victimele cazurilor de violență și hărțuire sexuală către autoritățile competente și răspunde la întrebările esențiale – cui să te adresezi, cum să scrii o plângere, ce drepturi ai ca victimă, a anunțat ministrul Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: Tăcerea nu este o soluție în cazurile de violență și hărțuire sexuală

Ministrul Justiției a explicat că „statul are pârghii pentru a proteja victimele.

„Mesajul nostru este clar: tăcerea nu este o soluție în cazurile de violență și hărțuire sexuală, iar statul are pârghii pentru a proteja victimele. Ministerul Justiției a elaborat un ghid pentru astfel de situații care îndrumă victimele către autoritățile competente și răspunde la întrebările esențiale: cui să te adresezi, cum să scrii o plângere, ce drepturi ai ca victimă. Este un mijloc de informare accesibil, atât în format fizic, cât și online”, a declarat ministrul Alina Gorghiu.

PNL, care a descris siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid, a precizat că lansarea „Ghidului privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală” au participat, astăzi, peste 500 de femei din județul Argeș.