Alina Gorghiu: România a reuşit să aducă în ţară 16 fugari săptămâna aceasta. E o falsă speranță că persoanele care fug din ţară pot să scape de justiție

Alina Gorghiu: România a reuşit să aducă în ţară 16 fugari săptămâna aceasta. E o falsă speranță că persoanele care fug din ţară pot să scape de justiție
Alina Gorghiu (PNL), ministrul Justiției. Sursa foto: Alina Gorghiu / Facebook

Alina Gorghiu (PNL), ministrul Justiției, a declarat, sâmbătă, că 16 persoane cu probleme penale care au fugit din România au fost aduse înapoi în ţară, în perioada 22 şi 26 ianuarie.

Gorghiu: Încă 16 fugari au fost aduși înapoi în România

„Chiar săptămâna aceasta, România a reuşit să aducă în ţară 16 fugari. Dintre ei, doi au condamnări pentru trafic de droguri”, a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției a mai precizat că de la începutul anului au fost aduşi în România 70 de fugari.

Ea a spus apoi că e o „falsă speranță” că cei care fug din ţară pot să scape de justiție.

Gorghiu: Aducerea fugarilor în România, o prioritate

Recent, într-o intervenție pentru B1 TV, Alina Gorghiu mai afirmase: „La nivelul lui 2023, an pe care tocmai ce l-am încheiat, avem un prim bilanț. Au fost aduse în România peste 1.000 de persoane, indiferent că le cheamă „Cherecheș” sau „Popescu”, sau „Ionescu”. Sunt niște eforturi pe care le vom continua”.

De asemenea, Gorghiu a mai declarat recent că la Ministerul Justiţiei e în lucru un proiect de lege prin care costurile aducerii în ţară a fugarilor să fie suportate de aceştia, nu de către stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`