Alina Gorghiu: Premierul Ponta a refuzat să organizeze alegeri parțiale, deoarece știa că PSD le va pierde

Publicat: 10 09. 2015, 22:29

Copreședintele PNL Alina Gorgiu este de părere că premierul Victor Ponta nu a vrut să organizeze alegeri parțiale pentru că știa că PSD le va pierde.

Aceasta a mai precizat că speră ca odată cu schimbarea conducerii PSD să apară și o schimbare a modului de a face politică al acestui partid.

„Premierul Ponta a refuzat să organizeze alegeri parțiale, deoarece știa că PSD le va pierde. Legea prevede în ce interval de timp trebuie organizate aceste alegeri atunci când se vacantează funcții în administrația publică. Legea nu prevede și sancțiuni pentru politicienii ca el care îngrădesc dreptul la vot al
cetățenilor români din țară sau din diaspora. Concluzia lui: opoziția nu respectă justiția:). Cu alte cuvinte, Premierul a făcut ce trebuia, e datoria Prim-ministrului să încalce legea și să lase milioane de oameni fără Primari, Președinți de Consilii județene și reprezentanți în Parlament. E greu de stabilit dacă acest om e rupt de realitate sau, pur și simplu, lipsit de minimă morală. Poate amândouă. E bine, totuși, că a început să nu mai conteste actul de justiție.

Eu sper că odată cu schimbarea conducerii PSD avem de-a face și cu o schimbare a modului de a face politică al acestui partid. De aceea, mă aștept de la noul lider al PSD, Liviu Dragnea, să arate mai mult respect față de electorat și să-i transmită dlui Ponta că Guvernul le încalcă cetățenilor dreptul de a alege, garantat de Constituție”, a scris Gorghiu , joi, pe pagina de Facebook.