Alina Gorghiu: PNL va implementa criterii de integritate, nu ”cu dedicație”, ca la PSD. Va fi o modificare de substanță

Alina Gorghiu: PNL va implementa criterii de integritate, nu ”cu dedicație”, ca la PSD. Va fi o modificare de substanță
Foto: B1 TV

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, vineri, că liberalii vor implementa o serie de criterii de integritate, și nu criterii ”cu dedicație”, cum se întâmplă în cazul PSD. Aceste modificări vor putea fi completate, în timp ce propunerile suplimentare vor fi discutate și votate la Consiliul Național de la Pitești.

”Avem și un eveniment politic care înseamnă, practic, oficializarea unui pas pe care PNL îl face către o politică mai curată, și aici vorbim de schimbări statutare care implementează criterii de integritate și nu criterii cu dedicație, cum se întâmplă pe la PSD, criterii de integritate foarte clare pentru membrii PNL, care nu vin pentru că ne dorim să sancționăm un membru sau altul, ci pentru că dorim să venim în așteptarea electoratului din România și a celor care vor mult mai multă integritate în politica românească. Nu va fi o schimbare de formă, nu va fi un simulacru această modificare la statut, va fi o modificare de substanță”, a afirmat Gorghiu, citată de Agerpres.

Liderul liberal a arătat că, spre deosebire de PSD, liberalii vor avea sancțiuni pentru toate faptele prevăzute în Codul Penal, cu excepția celor săvârșite din culpă.

”PSD nu are această sancțiune decât pentru patru fapte de corupție, patru mari și late, nici măcar pentru infracțiunile asimilate. Noi avem pentru întregul Cod Penal, mai puțin pentru cele din culpă”, a punctat Gorghiu.
Orice persoană care este condamnată într-o primă instanță în România pentru o faptă săvârșită cu intenție își pierde funcția din partid va fi una din modificările propuse, a mai afirmat aceasta.

”Dacă o persoană e condamnată definitiv, e radiată din registrul membrilor PNL. Un detaliu suplimentar este că atunci când o persoană se află într-o funcție numită în administrația locală sau centrală (…) și începe urmărirea penală, acea persoană își pierde sprijinul politic, deci își pierde funcția. În cazul în care împotriva unei persoane se ia măsura arestului preventiv, (…) acea persoană este suspendată din funcție”, a declarat copreședintele PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)