Alina Gorghiu (PNL) solicită PSD să voteze în plen pentru arestarea preventivă a deputatului Titi Holban

Publicat: 30 06. 2014, 16:30
Foto: evz.ro

Deputatul liberal Alina Gorghiu solicită PSD să iasă din „logica decredibilizării” Parlamentului și să voteze în plen în favoarea solicitării Parchetului în cazul deputatului Titi Holban, după ce Comisia juridică a respins cererea de arestare preventivă, relatează Agerpres.

„Noi, toți cei șase deputați liberali, am dat, astăzi, un vot care să ducă la creșterea încrederii cetățenilor în instituția Parlamentului și în justiție, ținând cont în același timp de principiul constituțional al prezumției de nevinovăție. PSD și premierul Ponta pozează în fața camerelor de televiziune în fanatici ai apărării statului de drept și, totodată, raportează partenerilor externi cât de serioși sunt în angajamentul în lupta anticorupție și cum sprijină ei consolidarea integrității în rândul membrilor Parlamentului României”, a afirmat Goerghiu.

”Dacă însă analizăm preț de câteva secunde, observăm fără niciun fel de efort că este doar un discurs fals, praf în ochii românilor și ai partenerilor externi, doar o poleială străvezie care acoperă realitatea dramatică, în special în cazul ridicării imunității”, spune deputatul liberal.

Potrivit lui Goergjiu, în cazul Titi Holban Comisia juridică a Camerei Deputaților „a trebuit doar să se asigure că cererea de ridicare a imunității nu este determinată de declarațiile politice ale parlamentarului, conform art. 72 din Constituție, respectiv acuza nu este una inventată, ci se bazează pe indicii că a săvârșit o infracțiune, indicii subliniate în cererea de ridicare a imunității făcută de procurori.

„Comisia trebuie să lase o instanță să se pronunțe pe o solicitare a procurorilor, ținând cont că, până la o eventuală condamnare, persoana este nevinovată”, a subliniat ea.

„Din păcate”, voturile din Comisia juridică în favoarea solicitării Parchetului au fost insuficiente raportate la dispozițiile articolului 195 alineatul 3 teza finală din Regulamentul Camerei Deputaților pentru a lăsa cale liberă justiției să se pronunțe, a subliniat Alina Gorghiu.

„Solicit PSD să iasă din logica decredibilizării Parlamentului și a justiției și să voteze în plenul Camerei Deputaților în favoarea solicitării Parchetului”, conchide deputatul PNL.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins solicitarea ministrului Justiției cu privire la încuviințarea arestării preventive a deputatului Titi Holban (UNPR), cu 10 voturi pentru, nouă împotriva și două abțineri, a anunțat luni vicepreședintele comisiei, Ciprian Nica. (Detalii AICI)