Alina Gorghiu, mesaj pentru deputații PNL: Să încercăm să fim același grup parlamentar puternic, coerent, articulat, care face opoziție la PSD

Publicat: 01 09. 2015, 15:47
Foto: facebook.com/alinagorghiu

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a transmis marți deputaților liberali că trebuie să rămână un grup puternic, care să facă opoziție PSD, informează Agerpres.

„Este foarte important să vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut sesiunea trecută, dar evident că orice mulțumire vine imediat cu o rugăminte cât se poate de sinceră și apăsată pe care sunt sigură că și Vasile Blaga o să o întărească. Să încercăm să fim același grup parlamentar puternic, coerent, articulat, care face, așa cum știe, opoziție la PSD la nivel parlamentar”, a declarat Alina Gorghiu.

„Și ar trebui să fim noi ceea ce PSD-ul nu este, și anume acel partid care să dea echilibru în societatea românească. De la noi a pornit invitația pentru consensul cu celelalte partide politice parlamentare pe câteva teme cheie pentru societatea românească. Vorbim de Codul fiscal, care joi va trece și de Camera Deputaților. Vom avea un Cod fiscal care să însemne un compromis între ideea de relaxare fiscală și ideea de macrostabilitate”, a mai spus copreședintele PNL.

Alina Gorghiu a vorbit și despre legea votului prin corespondență, precizând că începutul lunii noiembrie este  ”o dată obligatorie pentru publicarea în Monitorul Oficial a acestei legi”.

„Nu cred că mai este parlamentar al PNL care să nu fi vorbit despre acest proiect îndelung de multe ori. Am sesizat din partea PSD o nuanță, care acum se pare că are disponibilitatea de a discuta acest proiect fundamental pentru democrația românească. Și sper eu că toate partidele parlamentare vor înțelege că începutul lunii noiembrie înseamnă o dată obligatorie pentru publicarea în Monitorul Oficial a acestei legi. Dacă nu vom face acest lucru și vă rog să puneți presiune pe fiecare parlamentar așa cum ne-am luat angajamentul în campania electorală că vom promova această lege să o facem. Este vital să nu-i pedepsim pe cei din Diaspora că nu au votat cu Victor Ponta. Aceasta este pedeapsa pe care Guvernul PSD le-o aplică și aș vrea să cred că vom reuși să reparăm această nedreptate”, a mai spus Gorghiu.