Alina Gorghiu: Investițiile străine au de suferit nu pentru că ies oamenii în stradă împotriva Guvernului, ci pentru că premierul nu ține cont de priorități. Soluția este relocarea lui Ponta de la Palatul Victoria

Publicat: 16 04. 2015, 18:00

Victor Ponta a făcut joi un apel către protestatarii de la Uzina Dacia din Mioveni, cerându-le să dea dovadă de rațiune. Premierul este de părere că protestele le-ar putea periclita locurile de muncă salariaților.

Totodată, Ponta le-a spus că dacă mai fac grevă în loc să muncească, e posibil ca Renault să mute uzina în Maroc.

În acest context, co-președintele PNL Alina Gorghiu afirmă că s-a ajuns în această situație pentru că „Ponta și PSD au strâns la maximum cureaua investițiilor publice, pentru un excedent bugetar de tip ceaușist”.

”Conform logicii lui Victor Ponta, angajații Dacia Renault au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva conducerii companiei care ar fi trebuit să construiască și autostrăzi, în locul Guvernului. A doua concluzie a premierului este că Dacia va pleca din țară dacă protestele vor continua. La fiecare enormitate a premierului Ponta voi oferi traducerea în realitate. Realitatea este că PSD și Victor Ponta au strâns la maximum cureaua investițiilor publice, pentru un excedent bugetar de tip ceaușist. Din această cauză, dar și dintr-o politică îndreptată împotriva dezvoltării infrastructurii, lucrările la autostrada Pitești-Sibiu vor începe cel mai devreme în 2018, deși conducerea Dacia Renault a cerut în mod repetat urgentarea acestui proces. Investițiile străine au de suferit nu pentru că ies oamenii în stradă împotriva Guvernului, ci pentru că Victor Ponta nu ține cont de prioritățile din România. Singura soluție pentru a limita pagubele în economia națională este relocarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria, în opoziție.”, scrie Gorghiu pe contul său de Facebook.