Alina Gorghiu: Încă mai sper la alegeri locale în două tururi (VIDEO)

Alina Gorghiu: Încă mai sper la alegeri locale în două tururi (VIDEO)
Foto: rfi.ro

Alina Gorghiu a declarat că încă mai speră la alegeri locale în două tururi. În opinia copreședintelui PNL, într-o săptămână instanța ar putea da un termen în cazul plângerii în contecios administrativ depusă de liberali la Hotărârea de Guvern ce stabilește data alegerilor locale. În interiorul PNL se dau lupte acerbe, mai ales în teritoriu, acolo unde majoritatea filialelor au în continuare conduceri bicefale. Alina Gorghiu a precizat că "este posibilă" varianta organizării unui Congres la PNL, imediat după alegerile locale din iunie, informează B1 TV.

"În câteva zile, în mod normal, Guvernul trebuie să trimită întâmpinarea pe sesizarea noastră legata de două tururi de alegeri, către instanța de contecios. Noi suntem deja pregătiți să depunem în foarte scurt timp întâmpinarea și se va da termen. Eu estimez că în maximum o săptămână vom avea un termen în instanța de judecată, termen la care să putem invoca excepția de neconstituționalitate a alegerii într-un singur tur. Instanța va decide când trimite dosarul la Curtea Constituțională și Curtea se va pronunța”, a declarat Alina Gorghiu, la Pro TV.

Alina Gorghiu: Încă mai sper la alegeri locale în două tururi

#DIRECT_ONE_0bdxe9#

Copreședintele PNL a precizat că, în cazul în care CCR declară neconstituțională Hotărârea Guvernului, chiar și cu câteva zile înainte de alegerile locale, este timp suficient pentru a organiza și cel de-al doilea tur de alegeri.

PNL așteaptă răspunsul Guvernului pentru a ataca în contencios administrativ hotărârea, unde să ridice excepția de neconstituționalitate. Liberalii au recurs la această procedură deoarece hotărârile Guvernului nu pot fi atacate direct la Curtea Constituțională. Liberalii susțin că organizarea alegerilor într-un singur tur de scrutin va duce la schimbarea a numai 16-17 procente dintre actualii aleși locali, însă organizarea a două tururi de scrutin ar duce la un procent de peste 70% de primari noi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`