Alina Gorghiu este noul președinte al PNL, în locul lui Klaus Iohannis

Publicat: 18 12. 2014, 13:23

Alina Gorghiu a fost aleasă în funcția de președinte al PNL, în ședința Biroului Politic de joi, învingându-l pe contracandidatul său, Ludovic Orban.

Gorghiu a obținut 47 de voturi, în timp ce Orban a primit 27 de voturi, informează B1 TV.

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a felicitat-o pe succesoarea sa la șefia PNL, Alina Gorghiu, pentru câștigarea cursei interne pentru conducerea partidului, apreciind că votul dat de liberali în ședința BPN de joi arată dorința acestora de a se reforma și a se moderniza. (Detalii AICI)

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat joi, după încheierea Biroului politic al partidului, în cadrul căruia Alina Gorghiu a fost aleasă în funcția de președinte al PNL, că este bine că în fruntea formațiunii politice se va afla o persoană tănără și că este vorba despre o femeie. (Detalii AICI)

Klaus Iohannis şi-a anunţat, miercuri, în şedinţa informală a liderilor liberali, susţinerea pentru candidatura Alinei Gorghiu la funcţia de preşedinte al PNL.

Fostul primar al Sibiului a demisionat joi din funcția de președinte al PNL, el urmând să fie învestit în funcția de președinte al României pe 21 decembrie.

Vezi AICI reacția Alinei Gorghiu, după alegerea sa în fruntea PNL