Alina Gorghiu, despre votul pentru șefia TVR: PNL îl susține pe George Orbean. PSD nu dă doi bani pe faptul că TVR intră în blocaj (VIDEO)

Alina Gorghiu, despre votul pentru șefia TVR: PNL îl susține pe George Orbean. PSD nu dă doi bani pe faptul că TVR intră în blocaj (VIDEO)
Foto: obiectiv.info

UPDATE 12.26: Potrivit unor surse citate de B1 TV, Călin Popescu Tăriceanu i-ar fi solicitat premierului să numească interimar la TVR printr-o ordonanță. Tot pe surse, răspunsul lui Dacian Cioloș ar fi fost că refuză acest lucru pentru că e ilegal. Mai ales că TVR are un nou Consiliu de Administrație care a ales și un director general care încă nu e validat de plen. Astfel încât nu se poate emite o ordonanță de urgență.

Tăriceanu solicită premierului să numească șeful printr-o ordonanță

#DIRECT_ONE_dcpcf1#

TVR pare departe de a avea un nou şef. Deşi plenul Parlamentului trebuie să se reunească astăzi pentru decide dacă îl validează pe George Orbean în funcţia de şef al TVR, se pare că nu va exista cvorum.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că la mijloc este mâna social democraţilor care nu sunt de acord cu noinalizarea lui Orbean.

"Votul de azi trebuie dat cu mare responsabilitate. Ține de șansa rezolvării situației extrem de gravă a televiziunii naționale. Nu cred că nu va fi cvorum în urma apelului nominal. Înseamnă că PSD nu dă doi bani pe faptul că urmează un blocaj la TVR", a spus liberala.

Gorghiu a subliniat că propunerea George Orbean beneficiază de sprijinul PNL.

Alina Gorghiu, despre votul pentru șefia TVR:

#DIRECT_ONE_tb8jto#

"PNL va susține propunerea guvernului, îl va susține pe domnul Orbean pentru că e necesară rezolvarea cauzei de management în care se află TVR".

Gorghiu a subliniat că mandatul interimar al Irinei Radu, expiră miercuri, acesta fiind un alt motiv extrem de important pentru care votul de astăzi nu trebuie ignorat.

"Azi, mandatul doamnei Radu expiră. Nu putem să ne jucăm cu soarta TVR. Apelul făcut de dimineață la PSD și de prietenii lor de alianță de stânga să nu saboteze șansa pe care TVR o are doar pentru că e vorba de propunerea guvernului".

"Am cerut PSD să voteze în interesul public pentru că în caz contrar, PSD vrea o televiziune națională falimentară, subordonată politic. Nu vreau să îmi imaginez că la această criză financiară în care se află TVR, PSD mai adaugă și una managerială. Dacă pică propunerea de azi, vorbim de un blocaj al TVR. Nu va avea cine să conducă, cine să plătească salariile, utilitățile. Nu văd de ce nu s-a realizat un consens parlamentar pe această propunere câtă vreme suntem într-o situație de criză. Voi reacționa virulent dacă nu vom ține cont de deblocarea situației de la TVR", a explicat politicianul.

stire in curs de actualizare

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`