Alina Gorghiu, despre votul din Parlament pentru șefia SIE: Din opoziție nu este simplu să coagulezi o majoritate, dar o vom face. PNL va vota pentru MRU șef la SIE (VIDEO)

Publicat: 29 06. 2015, 19:55
Foto: facebook.com/alinagorghiu2014

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de pe B1 TV, că nu este ușor ca opoziția să coaguleze o majoritate în cazul votului privind numirea lui Mihai Rzăvan Ungureanu la șefia SIE, dar că o va face.

”Este un subiect foarte important al nominalizării domnului Ungureanu și au avut loc discuții cu toți parlamentarii, atât din majoritatea parlamentară care îl susține pe Ponta și Guvernul PSD, cât și cu colegii noștri. Din opoziție nu este simplu să coagulezi o majoritate parlamentară care să susțină proiectele tale sau propuneri, cum este cazul de față, venite din partea Președinției României, dar așa cum am reușit să o facem la votul pentru Strategia Națională pentru Apărare, eu sunt optimistă că mâine vom reuși să coagulăm acea majoritate care să susțină propunerea Mihai Răzvan Ungureanu”, a declarat Alina Gorghiu.

”Emoțiile mele nu sunt pentru numărul de voturi care să susțină propunerea, ci ascultând mesajul PSD, referitor la boicotarea votului de mâine, am o strângere de inimă că va trebui să fim foarte concentrați pe mobilizare, dar vom reuși acest lucru”, a mai spus copreședintele PNL.

De asemenea, Gorghiu a precizat că PNL va vota pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE.

”PNL va vota pentru Mihai Răzvan Ungureanu șef la SIE, propunere venită de la președintele României. (…) Premierul interimar a anunțat că susține propunerea, minoritățile au anunțat că susțin propunerea, colegii de la UDMR, de asemenea au spus același lucru. Ca atare, luând în calcul toate aceste declarații publice, există o majoritate în Parlament pentru ca Mihai Răzvan Ungureanu să fie numit la conducerea SIE. Vă reamintesc că săptămâna trecută s-a votat Strategia Națională de Apărare în Parlament, tot în ciuda boicotului PSD, și s-a demonstrat că pe chestiuni de siguranță națională există majoritate și fără PSD”, a spus Gorghiu.

”Dacă ne vom mobliza avem suficiente vorturi să asigurăm cvorumul. Nu ne este ușor să asigurăm această majoritate care să asigure cvorumul de ședință, dar o vom face”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu despre votul privind șefia SIE