Alina Gorghiu, despre primarul Iașiului: Cred în ideea de bun simț și cred că atunci când cineva greșește trebuie să te delimitezi de el. Aș vrea să le provoc pe femeile din PSD să facă o declarație publică de delimitare

Publicat: 08 05. 2015, 17:35
Foto: evz.ro

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, lansează o provocare femeilor social-democrate.

Liberala le cere acestora să se delimiteze în mod public de primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, și să transmită în mod public un mesaj de intoleranță față de comportamentul acestuia, potrivit e-politic.

„Mă surprinde să văd faptul că femeile din PSD nu au niciun fel de reacție în ceea ce îl privește pe primarul Iașiului, Gheorghe Nichita. Vă mărturisesc că sunt oripilată să văd, mai ales că astăzi este și Ziua Egalității de Șanse, că pozează într-un discurs feminist doar atunci când sunt la microfon și doar atunci când vor să mai ia niște voturi. Eu cred în ideea de bun simț în politică și de decență în politică și cred că atunci când cineva greșește trebuie să te delimitezi de el. Aș vrea să cred că, dacă până și Victor Ponta și-a recalibrat mesajul în privința domnului Nichita de la Iași pentru suspiciunile de fapte îngrozitoare pe care Parchetul spune că le-ar fi făcut, aș vrea să văd totuși, și să le provoc pe cele din PSD să facă o declarație publică de delimitare. Poate așa vor înțelege și ceilalți care ar putea să urmeze comportamentul domnului primar de la Iași că lucrurile nu pot continua așa”, spune Gorghiu.

Gheorghe Nichita este acuzat că cerea șefilor din Poliția Locală Iași să pună subordonații să îi urmărească amanta.

În prezent el așteaptă decizia Curții de Apel București în ceea ce privește o eventuală arestare preventivă. Detalii aici.