Alina Gorghiu despre Ludovic Orban, în contextul introducerii cotelor de gen: ”Avem un candidat bărbat la Primăria Capitalei, dar care iubeşte femeile”

Publicat: 27 02. 2016, 14:07
foto: obiectiv.info

Copreședintele liberalilor, Alina Gorghiu, le-a transmis femeilor din partid că, în ciuda faptului că pentru cursa la primăria Capitalei se înscrie un bărbat, PNL se va lupta în continuare pentru introducerea cotelor de gen, sub asigurarea că Ludovic Orban ”iubeşte femeile”, informează mediafax.ro.

”Am făcut un mare efort să vin astăzi, a trebuit să găsesc o rochie care să mă mai încapă şi să port pantofi cu toc”, a mărturisit Gorghiu în contextul reuniunii de la Ateneu pentru Gala Femeilor Liberale.

”Când vom avea cote de gen voi avea şi eu la cabinetul parlamentar 3% domni”, a spus aceasta, în spirit de glumă.

”Chiar dacă avem un candidat bărbat la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, să ştiţi că iubeşte femeile”, a transmis Alina Gorghiu asigurări, sub solicitarea ca listele să respecte principiul promovării femeilor în politică asumat de liberali.

Copreședintele PNL a evidențiat că societatea şi gruparea politică liberală au nevoie de ”înnoire şi de un suflu proaspăt”, iar echilibrul cotelor de gen reprezintă maturitatea societăţii româneşti.

”Nu avem voie să trecem cu vederea o problemă care ameninţă declinul României, demografia. Anul 2016 înseamnă o populaţie pe care România o mai avea în 1996”, a mai avertizat Alina Gorghiu.