Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)

Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
Alina Gorghiu (PNL), ministrul Justiției. Sursa foto: Alina Gorghiu / Facebook

Alina Gorghiu, ministru al Justiției și vicepreședintă PNL, a vorbit despre inundațiile din estul țării, duminică, la Știrile B1 TV cu Gabriela Mihai, și s-a arătat de părere că „acesta este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm și desigur că, după ce trece impactul acesta al crizei climatice, va trebui să tragem linie și să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului”.

Alina Gorghiu (PNL), pe B1 TV, despre inundațiile din estul țării

„E un semn de normalitate (…) faptul că autoritățile locale, județene, centrale, miniștrii de resort, competenți pentru rezolvarea acestor probleme, liderii de partide politice au fost astăzi acolo, au fost și ieri, probabil că vor mai fi și zilele următoare în teren, pentru că e important să fii la fața locului și să vezi cum poți să ajuți. Sigur că se vor da bani din Fondul de rezervă al Guvernului, sigur că au fost materiale date de la nivelul autorităților locale, județene. Am vorbit și noi astăzi, până să înceapă Consiliul Național, să vedem ce mai avem de făcut pentru a putea să ajutăm și noi autoritățile locale de acolo. Pentru că cel mai important lucru acum este să se depășească momentul de cumpănă”, a declarat Alina Gorghiu.

„Acum ce trebuie să facem este să ne gândim la maniera în care ne putem solidariza cu cei care au fost afectați. Sunt sute de familii care au rămas fără case, fără averea lor de-o viață, nu știu ce să facă cu copiii pentru că îmi povestea chiar ministra Educației, Ligia Deca, mâine merge la Galați, ne spunea astăzi la Consiliul Național, că sunt multe școli afectate în comunele în care au fost aceste inundații fără precedent și, mâine, când teoretic e zi de școală, copiii aceia n-au unde să învețe”, a continuat ministrul.

Alina Gorghiu: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm

„Eu sunt empatică cu suferința oamenilor și înțeleg, să știți, și frustrarea. E foarte greu să vezi cum ți-a dispărut dintr-odată tot ce ai acumulat tu o viață întreagă, cum îți dispare gospodăria sub ape, cum pierzi un membru al familiei. În același timp, vă spun că acesta este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm și desigur că, după ce trece impactul acesta al crizei climatice, va trebui să tragem linie și să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)