Alina Gorghiu, declarații halucinante după dezastrul de la locale: E un scor foarte bun, raportat la absolut orice scor pe care PNL l-a obținut. Vasile Blaga susține că este cel mai bun rezultat de după 1990 (VIDEO)

Alina Gorghiu, declarații halucinante după dezastrul de la locale: E un scor foarte bun, raportat la absolut orice scor pe care PNL l-a obținut. Vasile Blaga susține că este cel mai bun rezultat de după 1990 (VIDEO)
Foto: B1 TV

Declarații surpinzătoare din partea liderilor PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, după înfrângerea suferită de candidații liberali la București. Gorghiu și Blaba susșin că partidul pe care îl conduc a obțiunt cel mai bun rezultat înregistrat la vreun scrutin după Revoluție.

”PNL a obținut la aceste alegeri locale cel mai bun scor de după 1990. În București, rezultatele au fost departe de cele pe care ni le-am dorit. Vreau să le mulțumesc celor care au avut încredere în candidații PNL și zecilor de mii de candidați care au luptat pentru culorile PNL. Rezultatele acestor alegeri arată cât de corectă a fost decizia fuziunii. Dacă în momentul fuziunii, după competiția de la europarlamentare, cele două partide care compun PNL aveau 27% și la prezidențiale, în primul tur au obținut 29%, după numărarea voturilor. Am reușit să reconstruim dreapta și nu a fost un lucru ușor. Ne vom concentra în săptămânile următoare pe această temă. Vreau să îi mulțumesc domnului Cătălin Predoiu și celorlalți candidați pentru că au avut programe serioase și au depus toate eforturile pentru a le prezenta bucureștenilor. Eu cred că bucureștenii nu resping politica, resping politicianismul.Faptul ca 70% dintre bucureșteni nu s-au prezentat la vot arată ca partidele au o problemă”, a declarat Vasile Blaga.

Alina Gorghiu, declarații halucinante după rezultatele de la alegerile locale

#DIRECT_ONE_tc8jn3#

La rândul său, Alina Gorghiu a precizat că PNL a obținut un scor foarte bun la alegerile de duminică.

”Am așteptat până astăzi să facem aceste declarații, pentru a putea prezenta informații corecte. Demontez scenariile conform cărora Cătălin Predoiu a fost lăsat singur de conducere. A fost o opțiune care i-a aparținut, pentru ca la ora 21 nu aveam decât exit-poll-urile. Avem o perspectivă de ansamblu în ceea ce privește rezultatele la nivel național. Scorul partidului este undeva la 30%. Este un obiectiv pe care PNL și l-a propus, l-a îndeplinit. Dar asta nu înseamnă ca suntem mulțumiți, se putea și mai bine sunt filiale unde se putea și mai bine. PNL a obținut mult mai mulți primari decât cei cu care a intrat în această campanie. Numărul de mandate obțiunute, în condițiile ordonanței traseiștilor, sunt dovada că PNL a performat la nivel național. Evident, toată lumea poate trage comncluzia că la nivel național există două mari forțe politice care se confruntă în perspectiva alegerilor parlamentare, PSD și PNL. Este limpede că la București scorul este dezamăgitor. Analizele pe care le vom face vor arăta concluzii și pașii pe care PNL trebuie să îi facă astfel încât să recuperăm un electoral de dreapta. Evident că nu vom reuși decât prin continuarea reformei interne, prin continuarea fuziunii și lucrurile vor fi finalizate în scurtă vreme. Am constatat că discursul anticorupție pare a fi fost invalidat în multe locuri în România și ar trebui să ne pună pe gânduri acest lucru și să vedem ce e de făcut în această direcție.”, a declarat Gorghiu.

Liderul liberal a vorbit și despre prezența scăzută la vot, precizând că acest lucu s-a întâmplat, în primul rând, din cauza imaginii proaste pe care o are clasa politică.

”În ceea ce privește prezența la vot, principala carateristică este ca această prezență scăzută la vot a influențat rezultatele alegerilor. Românii au ales sa voteze într-o proporție mai mică inclusiv față de alegerile locale din 2008. Eu cred că principala cauză rămâne imaginea proastă a clasei politice. Reforma e importantă într-un partid politic, dar politică fără partide politice nu se poate face. A doua cauză este faptul că legea prevede un singur tur de alegeri. Vă promit că PNL va schimba legea în secunda în care va avea o majoritate parlamentară. Este de neacceptat să ai un primar al Bucureștiului ales cu doar 14% dintre cei cu drept de vot. Este prea puțin”, a spus Gorghiu.

„La București trebuie să îi mulțumesc lui Cătălin Predoiu pentru efort. A prezentat un program coerent, un program extraordinar de bun care poate fi folosit de oricare dintre consilieri pentru a promova proiecte. Niciun alt candidat din PNL nu cred că ar fi obținut un scor mai bun decât Cătălin Predoiu. Îmi pun semne de întrebare și eu, si colegii mei. Unde am greșit? Unde nu am comunicat destul de bine?”, a mai spus Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a adăugat și că toate criteriile de integritate vor fi păstrate și la alegerile parlamentare din toamna acestui an și că persoanele excluse din partid din cauza problemelor cu legea vor fi reprimite doar după ce situația lor se va clarifica în justiție.

În ceea ce privește demisia lui Cătălin Predoiu de la conducerea organizațiai din București a PNL, Vasila Blaga a declarat: ”Demisia estre gestul domniei sale și sigur că o vom accepta. Cătălin Predoiu rămâne un membru de bază al acestui partid. După o perioadă de odihnă, sunt convins că va reveni în prima linie a partidului”.

”Din momentul în care se termină analiza rezultatelor alegerilor locale, ne apucam de muncă. Este un scor foarte bun, raportat la absolut orice scor pe care PNL l-a obținut. Asta nu înseamnă că nu avem nemulțumiri față de anumite filiale. Rezultatul la București pe mine m-a dezamăgit profund. Îmi asum întreaga responsabilitate a eșecului din București și cred că de mâine vor trebui luate măsuri pentru a capacita electoratul”, a mai precizat și Alina Gorghiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)