Alina Gorghiu: Dacian Cioloș a spus de la început că nu se înscrie în partid. Vorbim despre un guvern politic, dar cu Cioloș prim-ministru (VIDEO)

Alina Gorghiu: Dacian Cioloș a spus de la început că nu se înscrie în partid. Vorbim despre un guvern politic, dar cu Cioloș prim-ministru (VIDEO)
Foto: B1 TV

Șefa PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, la finalul ședinței Consiliului Național al partidului că liberalii sunt foarte mulțumiți de felul în care colaborează cu premierul Dacian Cioloș. Liderul PNL a mai precizat că dacă partidul său ca câștiga așegerile din decembrie, va susține un guvern politic cu Dacian Cioloș premier.

”Vorbim de un parteneriat foarte corect pe care îl știam de la bun început, în acești termeni, nu se pune problema de nicio frustrare. Este un lucru foarte firesc ca omul să își țină cuvântul. Că Dacian Cioloș a spus de la începutul mandatului că nu își va încălca promisiune și nu va deveni membru al unui partid politic până pe 11 decembrie, ar trebui să respectăm, nu să transformăm într-o frustrare. Noi suntem foarte mulțumiți de felul în care colaborăm. În partid, lucrul acesta a fost perfect agreat prin votul unanim”, a declarat șefa PNL.

Întrebată de ce a vorbit despre Julien și Werner în discursul pe care l-a susținut la Consiliul Naționa, Gorghiu a răspuns: ”Am amintit lucrul acesta, pentru că vom avea parte de o campanie mizerabilă, care se duce în aceiași termeni ca la campaniile prezidențiale. PSD-ul duce o campanie în care răscolim iar aceeași poveste, cum ne vindem țara la străini dacă ne cheamă într-un fel, cum suntem mai puțin buni români sau nu putem să accedem la o funcție de demnitate publică în România dacă nu avem copii. Aș vrea să cred că semnalul dat de noi azi înseamnă un alt fel de politică”.

Alina Gorghiu: Dacian Cioloș a spus de la început că nu se înscrie în partid. Vorbim despre un guvern politic, dar cuCioloș prim-ministru

#DIRECT_ONE_5589ae#

De asemenea, întrebată ce formă ar putea avea viitorul guvern, Gorghiu a răspuns: ”Vorbim de un guvern politic, cu susținere politică clară, cu Dacian Cioloș prim-ministru. Nu vă dăm nume de acum. Eu nu exclud ca într-un viitor guvern să existe și opțiuni pentru specialiști. Pe un minister cum este ministerul Justitiei, eu aș opta pentru un ministru tehnician, specialist în domeniul justiției. Este prematur, trebuie să câștigăm niște alegeri, trebuie să formăm majoritatea parlamentară, apoi vorbim despre cabinet”.

În legătură cu o posibilă înscriere a lui Dacian Cioloș în PNL, Gorghiu a spus că nu a purtat o discuție cu premierul despre acest subiect.

„Nu am discutat așa ceva, decizia îi aparține, invitația este lansată. Când va dori domnia sa, știe unde ne găsește. Duminică o să lansăm sloganul de campanie la mitingul pe care îl vom organiza în Piața Revoluției. PSD poate să își aleagă ce slogan vrea, câtă vreme vorbim despre încredere în România făcută cu oameni condamnați, nu îi ia nimeni în serios”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`