Alina Gorghiu dă asigurări: Indiferent pentru ce persoană va veni o solicitare a Parchetului, votul PNL va fi la vedere și pozitiv

Publicat: 16 02. 2015, 17:08

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că senatorii liberali vor vota pozitiv și la vedere orice solicitare a Parchetului, indiferent de persoana vizată, informează Agerpres.

„S-a decis foarte clar că, indiferent care va fi solicitarea venită din partea Parchetului, indiferent pentru ce senator va veni o eventuală solicitare, votul, pe care PNL îl va da, va fi în favoarea acestei solicitări. A fost, în mod cert, un accident la Senat, săptămâna trecută. Asemenea evenimente — avem garanția colegilor din grupul senatorial PNL că nu se vor repeta. Votul, categoric, va fi la vedere. Indiferent de solicitarea care va veni și indiferent pentru ce persoană va veni o eventuală solicitare, votul colegilor din Senat va fi unul la vedere”, a afirmat, luni, Gorghiu, la Senat, după o întâlnire cu grupul senatorilor PNL.

Gorghiu a declarat că decizia politică, în cadrul Camerei Deputaților, a fost aplicată imediat, afirmând că votul pentru Varujan Vosganian „nu a fost generat doar de senatorii PNL”.
„A fost un joc pe care PSD l-a făcut, pe care PSD știe să-l facă și îl va face de fiecare dată. Un joc antijustiție. Asta nu înseamnă că noi am avut vreo scuză. Asta nu înseamnă că, pe viitor, lucrurile se vor repeta. Prezența noastră astăzi, aici (n.r.—a copreședinților PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga) este garanția, că în viitor, lucrurile acestea vor fi foarte clar discutate în grup și finalizate la vot, prin acel vot la vedere”, a explicat Gorghiu.

Totodată, liderul PNL a precizat că nu vor exista sancțiuni pentru senatorii care au votat negativ solicitarea DIICOT.