Alina Gorghiu: Am convingerea că Ponta este pe ultima sută de metri în privinţa carierei sale de prim-ministru. PNL a strâns aproape 200 de mii de semnături pentru demisia lui

Publicat: 15 07. 2015, 11:36
Foto: evz.ro

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat că liberalii au strâns aproape 200 de mii de semnături pentru demisia premierului Victor Ponta.

Liderul PNL nu este însă de acord cu demisia lui Ponta de la șefia PSD, comparând inițiativa acestuia cu o “operație la un picior greșit”.

„N-a fost nici gând un gest de onoare, aşa cum doreşte domnia sa să-l împacheteze. Demisia domnului Ponta de la şefia PSD, ca unică reacţie la problema sa juridică din păcate este ca o operaţie la un picior greşit, pentru că pe cetăţeni şi pe partenerii noştri internaţionali, inclusiv pe noi, ca Opoziţie, ne preocupă prea puţin dacă domnul Ponta mai este sau nu preşedinte al PSD-ului. Problema reală este dacă domnia sa continuă sau nu să fie prim-ministru al României (…). Cu siguranţă, va veni curând şi o noapte a cuţitelor lungi în PSD, vizaţi fiind Victor Ponta şi apropiaţii lui”, a declarat Gorghiu la RFI.

Liberalii se află în această vară “într-o campanile de de strângere de semnături în toate judeţele, o campanie care să genereze un sprijin popular de susţinere a ideii noastre de demisie a lui Ponta”. Aceștia speră ca până la toamnă un miliond e români să fie alături de ei în acest demers.

Alina Gorghiu se arată convinsă că Victor Ponta este „pe ultima sută de metri” în privinţa carierei sale de premier.

„Speranţa mea este că acest Guvern are o viaţă foarte scurtă. N-aş vrea să fac acum apel la o dată şi vă spun septembrie, octombrie, sfârşitul lunii august, nu ştiu, dar am convingerea că premierul Ponta este pe ultima sută de metri în privinţa carierei sale de prim-ministru”, spune co-preşedintele PNL.