Alina Gorghiu: Această sesiune parlamentară va fi finalizată cu o moțiune de cenzură. Nu am garanţia că va duce la căderea guvernului

Publicat: 16 04. 2015, 21:17
Foto: facebook.com/alinagorghiu2014

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, într-un interviu pentru Gândul, că, în această sesiune parlamentară, liberalii vor depune o moțiune de cenzură. Totuși, Gorghiu admite că nu are certitudinea că vor exista voturi suficiente pentru răsturnarea guvernului Ponta.

„Această sesiune parlamentară va fi finalizată cu o moţiune de cenzură. Vă garantez că diferenţa în număr de voturi nu va fi cea la care PSD se aşteaptă. Nu am garanţia că va duce la căderea guvernului”, a spus Alina Gorghiu.

Totodată, co-președintele PNL a declarat că, în acest sens, liberalii au purtat discuții cu membrii UDMR. „A rămas că ne vom vedea imediat după congres iar discuțiile se vor purta pentru semnarea unui protocol de cooperare parlamentară”, a spus Alina Gorghiu.

În opinia sa, faptul că s-au stabilit și anunțat public termene până la care va fi formată o majoritate parlamentară a fost o greșeală, deoarece a creat un nivel ridicat de așteptare și presiune din partea activului de partid și a opiniei publice.

Gorghiu a mai precizat și că, în opinia sa, în acest context, cea mai potrivită variantă ar fi organizarea de alegeri anticipate.

„Dacă Victor Ponta ar înțelege că interesul public e mai departe de nasul domniei sale nu văd de ce nu ar spune haideți să facem aceste alegeri anticipate”, a declarat Alina Gorghiu, adăugând că legislația pentru aceste alegeri se poate finaliza într-o săptămână.