Aliat surpriză pentru Gorghiu și Blaga. Fostul lider PNL, Crin Antonescu: "Nu sunt de vină cântăreții, de vină e melodia" (VIDEO)

Publicat: 09 06. 2016, 08:21
foto: rfi.ro

Aliat surpriză pentru Alina Gorghiu şi Vasile Blaga după dezastrul de la alegerile locale. Fostul lider al partidului, Crin Antonescu nu crede că cei doi lideri ar trebui să demisioneze. Antonescu a dat vina pentru rezultatele rusinoase de la capitală pe actualul sistem electoral cu vot într-un singur tur, arată B1 TV.

Crin Antonescu a comparat actuala situatie din PNL cu cea din 2014. Fostul lider al partidului a demisionat la acea vreme după ce liberalii au obţinut doar 17% la alegerile europarlamentare, în condiţiile în care scorul propus era de 25 %. Cu toate acestea, Antonescu nu crede că Alina Gorghiu şi Vasile Blaga ar trebui să demisioneze.

"Vreau să clarific o eventuală reîntoarcere a mea. Nu, nu mă întorc. Eu nu am făcut niciodată lucrurile cu jumătate de măsură. Eu, timp de 25 de ani, am făcut cum și cât m-a dus capul.

Sunt rezervat în ceea ce privește rezultatul acestor alegeri. Se poate comenta în două feluri: în tonul oficios, așa cum fac partidele, punem lumina pe aspectele favorabile, totul e bine și frumos, totul merge bine, sau printr-o privire critică, severă, ceea ce eu consider că nu trebuie să fac, eu fiind deoparte și departe.

Aliat surpriză pentru Gorghiu și Blaga. Fostul lider PNL, Crin Antonescu: "Nu sunt de vină cântăreții, de vină e melodia"

#DIRECT_ONE_idsuz7#

Eu nu vorbesc despre demisiile altora. Eu am demisionat când nu am scos scorul pe care l-am propus, 25%. Nu mi se pare anormal ca liderii actuali ai partidului să nu demisioneze, așa e România!

Vasile Blaga e un om politic performant, și-a făcut datoria cu niște rezultate notabile cu ceea ce și-a propus în partid. El a dovedit că e un lider performant, fiind bun la autoritate și organizare. El nu și-a asumat rolul de creator, de prim tenor. E un om practic, serios, care și-a făcut datoria, așa că nu se pune problema să demisioneze.

Alina Gorghiu e un om tânăr, care nu a gafat, a făcut ce a putut să facă. La PNL nu sunt de vină cântăreții, de vină e melodia. E o chestiune de compozitori, nu de soliști.

Un partid care se vrea mare trebuie să iasă din provincialismul cumplit în care se zbate România. Nimic din ceea ce e important în Europa nu se discută. Se discută dacă Ponta va fi pus la Camera Deputaților, sau dacă Zgonea va fi demis. Eu mi-am dat demisia de la Senat pentru că nu sunt Zgonea.

A fost o campanie a cărei soartă a fost determinată dinainte de două partide mari care au decis să nu dea șansă altor partide", a declarat fostul lider PNL.