Alianţă subterană între PNL și PSD: "Lupta nu se duce între stânga şi dreapta, ci împotriva ofensivei destabilizatoare a DNA"

Alianţă subterană între PNL și PSD: "Lupta nu se duce între stânga şi dreapta, ci împotriva ofensivei destabilizatoare a DNA"
Foto: aktual24.ro

Votanții lui Klaus Iohannis sunt din ce în ce mai revoltați de politica președintelui. În locul continuării luptei anti-pesediste şi al instaurării unui regim nou, ideal necorupt şi necomunist, ei observă ceva care seamănă destul de mult cu o restauraţie.

PNL și PSD nu ar avea motive să se susțină și totuși au susţinut împreună o lege electorală, care să le avantajeze în egală măsură.

“Mai importantă este, însă, închiderea discuţiilor privind modificarea Constituţiei. Cele două partide n-au făcut nici un gest de natură să pună în pericol statu quo-ul, dar aceasta nu pentru că se simt puternice, ci – dimpotrivă – pentru că sunt slabe şi se simt ameninţate”, sus’ine jurnalistul Arthur Suciu într-un articol pentru Adevărul.

Cele două partide se tem în egală măsură  de procuroii anticorupție, astfel că “PSD şi PNL au alcătuit o alianţă subterană, dar nu atât pentru impunerea unui sistem bipartid dominant, cât pentru a rezista în faţa ofensivei destabilizatoare a DNA”.

Partidele încearcă să supravieţuiască împreună unui adversar nimicitor. Lupta nu se duce între stânga şi dreapta, ci între DNA şi cele două partide, susține Suciu.

Pentru Iohannis, ar fi fost oportun să urce pe valul anticorupţie şi anti-PSD, dar acest lucru i se imputa ca fiind o lovitură dată justiției.

“N-a făcut acest lucru şi nici nu putea să-l facă. În decembrie 2014, PSD nu putea fi, practic, dat jos de la putere, iar DNA nu mai putea fi, practic, controlată. Riscul major reprezentat de scoaterea de la guvernare a PSD era nu doar perpetuarea politicii lui Băsescu, ci şi destabilizarea clasei politice. Punerea justiţiei la remorca lui Iohannis ar fi fost – nu-i aşa – o lovitură dată justiţiei. Ca urmare, Iohannis nu deţine, astăzi, nici controlul Procuraturii, nici pe acela al partidelor, fiind obligat să joace rolul de arbitru între cele două forţe”, se mai arată în articol.

”Iohannis face, într-adevăr, un alt fel de politică faţă de fostul preşedinte, şi asta fie că vrea sau nu. El este obligat să fie arbitru”, conchide Suciu.


 

 

 

 

 

 



 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)