Alianță PSD și ALDE pentru primăria din Cluj. Cele două partide îl susțin pe Octavian Buzoianu, după retragerea Aureliei Cristea

Publicat: 15 04. 2016, 20:11
Foto: clujust.ro

Partidele PSD Cluj și ALDE s-au aliat în alegerea candidatului pentru primăria Cluj. Se pare că cele două grupări îl vor susține pe Octavian Buzoianu la primăria Cluj, după ce PSD a anulat candidatura Aureliei Cristea, deoarece aceasta a demisionat din funcția de președinte al organizației municipale. Ca motiv, ea a spus că nu a fost susținută în lupta electorala împotriva primarului Emil Boc, potrivit stiridecluj.ro.

Deputatul clujean a afirmat că din pricina imaginii pe care o are Liviu Dragnea, i-a fost greu să atragă în partid oameni noi, cu experiență profesională.

În alianța cu ALDE am decis ca cea mai bună soluție pentru primăria clujeană este Octavian Buzoianu. Vă anunțăm, așadar, că Octavian Buzoianu este singurul candidat pe care îl vom susține, singurul care chiar poate să-l învingă pe primarul Emil Boc, la alegerile din 5 iunie”, a comentat liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan.

Un promor al proiectului, Hotima, a arătat că decizia anularii candidaturii Aureliei Cristea s-ar fi luat peste capul conducerii organizației PSD Cluj.

Cristea susține că unul dintre oamenii care nu au dorit deloc ca ea să candideze la Primărie este chiar președintele partidului, Liviu Dragnea.

Aurelia Cristea susține că oamenii din conducerea PSD au invocat un sondaj de opinie (realizat de IRES), din care reieșea că i-a scăzut mult cota privind intenția de vot a clujenilor. „Mi s-a spus că cel mai probabil, din pricina Legii antifumat am scăzut în sondaje. Nu știu dacă este chiar așa, dar ce știu sigur este că nu am avut nici un moment susținerea reală a conducerii partidului. Domnul Dragnea nici măcar nu a dorit să se uite peste proiectul meu”, a spus Cristea.

„Am subliniat ca partidul va fi mereu vulnerabil, atâta timp cât domnul Dragnea nu-și rezolvă problemele cu justiția. Mie mi se spune că am probleme în sondaje. Dar sunt curioasă cum ar ieși domnul Dragnea într-un astfel de sondaj de opinie. Vă mărturisesc că mie personal mi-a fost foarte greu să conving oameni tineri, cu experiență, să mi se alăture în echipă, tocmai din pricina imaginii pe care domnul Dragnea a creat-o partidului.

Este o demisie de onoare. Mi-am asumat un proiect care nu a fost acceptat de conducerea PSD, prin urmare nu-mi rămâne decât să mă retrag. Rămân alături de PSD, susțin proiectele partidului, dar nu mai pot rămâne în funcție” a comentat Cristea.