Alianța Dreapta Unită, la Iași. Cătălin Drulă: Frauda maximă a fost comisă de Klaus Iohannis, care a dat guvernarea pe tavă și a întors spatele românilor (VIDEO)

Alianța Dreapta Unită, la Iași. Cătălin Drulă: Frauda maximă a fost comisă de Klaus Iohannis, care a dat guvernarea pe tavă și a întors spatele românilor (VIDEO)
Cătălin Drulă, președintele Uniunii Salvați România. Foto: USR / Facebook

Președintele USR, Cătălin Drulă, președintele PMP, Eugen Tomac, și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, s-au reunit, marți, pentru Convenția Românilor de Pretutindeni și au susținut o conferință de presă comună la Iași.

Cătălin Drulă l-a criticat pe președintele României, spunând că frauda maximă a fost comisă de Klaus Iohannis, cel mai pesedist dintre pesediști, care a dat guvernarea pe tavă și a întors spatele românilor.Totodată a criticat și PNL-ul și pe ministrul de Finanțe, în ceea ce privește organizarea alegerilor din acest an.

„Avem instituții de forță folosite împotriva cetățenilor”

„Știm că se poate și cu muncă, și cinstit, și onest, și pe principii de liberalism, pe principii adevărate de dreapta de generare, de creștere economică și cu respectarea democrației.

Este una dintre crizele pe care le traversăm, cea a democrației. Avem instituții de forță folosite împotriva cetățenilor, împotriva opoziției și opozanților politici. Lucruri pe care le credeam apuse și depășite în România sunt, iată, astăzi iarăși de actualitate, cu activiști civici ridicați de acasă, săltați, pentru că trebuie intimidați, cu partide hărțuite, pentru că nu pupă condurul PNL și al PSD, cu lideri politici hărțuiți cu dosare fantomă și malpraxis-uri judiciare. În acest timp, corupția guvernului PNL-PSD este în plină desfășurare.

Am văzut chiar aici, în Moldova, acel portbagaj cu bani, care este doar vârful aisbergului. În fiecare zi se drenează bani publici pe sinecuri, pe contracte cu dedicație, pe firmele apropiate de PNL și PSD, care sunt alimentate în timp ce antreprenorii onești sunt hărțuiți cu controale, cu noi taxe și tratați de acest guvern care, culmea, are un ministru de la PNL al Finanțelor, partid care a cerut alegătorilor votul pe un mandat de dreapta. Sunt tratați a priori drept hoți, un discurs precum vedeam la PSD în anii ‘90 împotriva afaceriștilor sau a privatizaților, a renăscut în România și dacă de la Marcel Ciolacu și de la PSD știam la ce să ne așteptăm, frauda maximă a fost comisă de Klaus Iohannis, acest cel mai pesedist dintre pesediști, care le-a dat guvernarea pe tavă și a întors spatele românilor”, a spus Drulă.

„Spune domnul Boloș că îi plictisesc pe români prea multe alegeri”

„Ne spun, ne transmit, folosesc încontinuu un mesaj. Spun că nu există alternativă la ei, că nu se poate altfel, că n-are rost nici să facem alegeri, spune domnul Boloș că îi plictisesc pe români prea multe alegeri, îi plictisesc, îi obosesc. Este incredibil să vorbești în acești termeni despre democrație. O gafă faimoasă a fostei premier Viorica Dăncilă era ‘reducem democrația’, dacă vă aduceți aminte când a spus acest lucru.

Ei bine, acel program a ajuns să fie pus în practică de Alina Gorghiu, de PNL, care dorește reducerea democrației, comasarea alegerilor”, a mai precizat președintele USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)