Alfred Simonis: Am speranța că în două săptămâni, cel târziu, pensiile speciale ale parlamentarilor vor fi sistate. Am respectat întru totul ultima decizie a CCR (VIDEO)

Publicat: 26 06. 2023, 20:27
Foto: Facebook @ Alfred Simonis

Alfred Simionis (PSD), președintele interimar al Camerei Deputaților, a vorbit despre votul dat de Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și susține că a fost respectată „întru totul” ultima decizie dată de CCR în acest sens.

Alfred Simionis (PSD), pe B1 TV, despre eliminarea pensiilor speciale

„Cred cu tărie că faptul că, cu doar două-trei abțineri și două voturi împotrivă, întreg Parlamentul a votat pentru abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor e un moment important în România și în Parlamentul României, pe de o parte. Pe de altă parte, am respectat întru totul ultima decizie a Curții Constituționale, care s-a referit la anumite vicii de procedură atunci când a fost adoptată data trecută această lege. Am respectat întocmai toate deciziile, toate termenele, și de depunere a amendamentelor, și de depunere a raportului, și de dezbatere, și de tot, astfel încât să nu mai existe vicii de procedură”, a declarat social-democratul.

„Am speranța că în două săptămâni, cel târziu, de acum înainte, pensiile parlamentarilor vor fi sistate din secunda în care această lege va fi promulgată și va fi trimisă la Monitorul Oficial. Sunt optimist atât pentru faptul că nu există grupuri care să atace această lege; de asemenea, că am respectat toate procedurile regulamentare, statutare, constituționale, pentru a adopta această lege cât mai serios și în cel mai eficient mod cu putință”, a adăugat Alfred Simonis.

Întrebat despre nemulțumirile magistraților, el a spus: „Evident că nimănui nu îi convine atunci când îi taie din pensie, din venit în general. Acum, dacă vrem să fim corecți, cu riscul de a se supăra pe mine magistrații, unele din cele mai mari salarii și pensii din România le au magistrații”.

„Este pentru prima dată în 33-34 de ani de la Revoluție când Parlamentul României aprobă pensiile parlamentarilor coroborat cu impozitare și eliminare pentru mai multe categorii de beneficiari ai pensiilor speciale. Este prima lege în 33, aproape 34 de ani, prima lege votată în Parlament care impozitează pensii peste tot, ale tuturor beneficiarilor de pensii care, evident, nu respectă principiul contributivității, peste un anumit cuantum, care elimină anumiți beneficiari de pensii speciale, anumite categorii profesionale care beneficiau de pensii speciale. Este o măsură îndrăzneață, evident că a creat nemulțumire în câteva nișe. Pe de altă parte, corespund cu marea așteptare a societății”, a mai declarat Alfred Simonis.