Alexandru Rafila susține menținerea școlilor deschise: „Consecințele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimțite timp de ani de zile” (VIDEO)

Alexandru Rafila susține menținerea școlilor deschise: Consecințele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimțite timp de ani de zile (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că susține menținerea școlilor deschise, în situația în care va crește numărul cazurilor de COVID-19. Acesta a subliniat că închiderea școlilor pe perioade lungi nu este o soluție:

„Sunt un susținător al menținerii școlilor deschise. Sunt țări care în momentul de față au o incidență înaltă a acestei infecții și mențin școlile deschise.

Trebuie să pui în balanță impactul asupra sănătății publice, al deschiderii școlilor, dar și impactul asupra transmisibilității copiilor.

Să nu uităm că sănătatea copiilor acestei generații este responsabilitatea noastră, în egală măsură cum este sau poate chiar mai mare decât este legată de impactul asupra sănătății publice. Una este să închizi școlile pentru perioade scurte de timp, altceva să le ții luni de zile, să afectezi nu doar procesul de învățământ  ci și sănătatea copiilor. Consecințele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimțite timp de ani de zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`