Alexandru Rafila, reproșuri pentru Vlad Voiculescu: România a cumpărat 3,1 milioane de teste rapide, dar testarea în școli e doar pe hârtie. Lucrul ăsta va ascunde sub preș evoluția epidemiei

Publicat: 15 02. 2021, 18:38
Foto: Inquam Photos / George Călin

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, i-a reproșat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS), faptul că se testează insuficient în România pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus. Rafila s-a referit în mod special la testele rapide, care zac nefolosite și care ar putea deveni inutilizabile în timp.

Declarațiile au fost făcute în timpul dezbaterii moțiunii simple depusă în Parlament de PSD împotriva ministrului Vlad Voiculescu.

Alexandru Rafila, critici pentru Vlad Voiculescu: Testăm prea puțin!

„Eu înțeleg că abordarea (moțiunii) e politică, dar urgența e de sănătate publică. Noi trebuie să răspundem unei urgențe de sănăpatte publică, să fim responsabili, să ne asumăm acest lcuru, nu să discutăm despre imagine, PR și lucruri de genul ăsta care, din păcate, umplu foarte mult spațiul public și nu rezolvă de niciun fel problemele.

România a cumpărat peste 3,1 milioane de teste rapide. Utilizarea e în jur de 7.000 de teste pe zi. Asta înseamnă că noi avem acum teste rapide pentru mai mult de un an la dispoziție. E evident că nu testăm. Testele rapide pot deveni și inutilizabile. În timp și noi variante vor apărea.

Testarea în școli a cadrelor didactice, a elevilor e doar pe hârtie. Nu putem spune că 7.000 de teste pe zi, asta e media, e necesarul de testare în România. Lucrul ăsta va ascunde sub preș evoluția epidemiei în perioada următoare”, a declarat Alexandru Rafila, de la tribuna Parlamentului.