Alexandru Rafila (PSD) nu exclude candidatura la alegerile prezidențiale. Cine ar putea fi premier

Publicat: 03 07. 2021, 08:28
Alexandru Rafila / Foto: Octav Ganea (Inquam)

Medicul Alexandru Rafila, propunerea de premier a PSD după alegerile parlamentare din decembrie 2020, a declarat că nu exclude o candidatură la prezidențialele din 2024. Dacă va reuși să câștige, deputatul ia în calcul să-l nominalizeze pentru funcția de prim-ministru pe actualul președinte al partidului.

„Nu exclud nimic. Cât timp sunt un om cu bună credință și credință în Dumnezeu nu exclud nimic, pentru că cred că fiecare om are datoria să încerce să facă ceea ce este bine pentru această țară și nu trebuie să fie o dorință care să exacerbeze ambițiile personale.

Dacă PSD va avea un proiect de țară, aici eu am opinii personale că trebuie să redeșteptăm, să mergem la o reconstrucție care să genereze ideea apartenenței la comunitate. Ne-am cam pierdut abilitățile astea și înțelegerea faptului că nu trăim singuri.

Dacă reușim să readucem niște valori care țin de comunitate, tradiție, într-un cadru modern, cred că atunci putem să facem și altfel de politică în România, puțin mai relaxați, fără parti-pris-uri, fără jigniri, fără un mod individual, egoist care se manifestă în mod evident în această perioadă”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24.

Pe cine ar numi premier Alexandru Rafila

Marcel Ciolacu ar fi nominalizarea lui Alexandru Rafila pentru funcția de prim-ministru, „fără ezitare”.

„Nu aș avea niciun fel de ezitare. E un om dinamic, echilibrat, care știe să negocieze și cred că are și o experiență suficientă în zona politică încât să poată să gestioneze un guvern. Important nu este doar nominalizarea prim-ministrului, ci nominalizarea unei echipe. Această echipă trebuie să vină cu un program de guvernare care să fie credibil și aplicabil”, a afirmat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila nu se vede premier al României

În schimb, pentru funcția de premier, Rafila nu prezintă mare interes.

„Nu am acest obiectiv, personal, să devin prim-ministru. Nu e o țintă a carierei mele, dar sigur că o astfel de propunere nu se refuză din start. Trebuie discutată, digerată de mine și colegii mei. Nu este o responsabilitate mică.

Nu-mi doresc să devin un povestitor balcanic, ci un om responsabil și să-mi asum și să fac ceea ce spun”, a declarat deputatul.