Alexandru Rafila, întrebat dacă se aşteaptă ca premierul Ciolacu să îi ceară demisia: „Întotdeauna în politică este o astfel de posibilitate”

Publicat: 14 08. 2024, 22:11
Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății. Sursa foto: Alexandru Rafila / Facebook

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit detalii în legătură cu acțiunea Corpului de control al Ministerului la Spitalul Sf. Pantelimon.

Acesta a precizat pentru Antena 3 că verificările nu au vizat morțile suspecte, ci două plângeri administrative.

Alexandru Rafila a mai spus că deși nu consideră că trebuie să își dea demisia, nu exclude ca această solicitare să fie făcută de premierul Marcel Ciolacu:

Întrebat dacă se aşteaptă ca premierul Marcel Ciolacu să îi ceară demisia, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că nu exclude acest lucru.

„Întotdeauna în politică este o astfel de posibilitate. Până în momentul de faţă nu s-a solicitat, dar nu este o eventualitate pe care nu pot să o exclud”, a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a declarat că șeful Corpului de control al Ministerului Sănătății, Sorin Luca, care a demisionat, era delegat pe funcție.

„Postul a fost scos de 4 ori la concurs și de fiecare dată s-au prezentat un număr de persoane și nu au trecut concursul. (Sorin Luca, n.red) nu s-a înscris la concurs niciodată. Au venit oameni din exterior care au venit la concurs și ultimul concurs s-a finalizat acum 2-3 săptămâni”, a spus Rafila.