Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
Deputatul PSD Alexandru Rafila a explicat că alocarea de paturi ATI către bolnavii de COVID-19 duce la scăderea numărului de paturi destinate oamenilor cu alte patologii.
„Probabil că sunt în jur de 4.000 de paturi la Terapie Intensivă și contează din aceste 4.000 de paturi câte sunt alocate pentru pacienții infectați Covid”, a spus social-democratul la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, marți seară, pe B1 TV, explicând că numărul de persoane calificate să lucreze și să îngrijească pacienții din aceste paturi „nu se modifică peste noapte” chiar și dacă s-ar dubla numărul de paturi fizice.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Alexandru Rafila, pe B1 TV, despre numărul de paturi ATI
„Știți, cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul de paturi în România de Terapie Intensivă nu poate să fie modificat substanțial. Probabil că sunt în jur de 4.000 de paturi la Terapie Intensivă și contează din aceste 4.000 de paturi câte sunt alocate pentru pacienții infectați Covid. În mod evident, alocarea acestor paturi către pacienții infectați Covid va duce la diminuarea numărului pentru pacienții cu alte patologii, adică nu putem să ne jucăm să spunem, `domnule, dublăm numărul de paturi` – ok, dublăm numărul de paturi fizice, dar numărul de persoane care sunt calificate să lucreze și să îngrijească pacienții din aceste paturi, acesta nu se modifică peste noapte, adică e un proces care durează ani de zile”, a declarat Alexandru Rafila.
El a explicat că alocarea de paturi către pacienții COVID-19 duce la scăderea numărului de paturi pentru persoanele internate cu alte patologii.
„Din cauza asta, mă rog, intervenția domnului prim-ministru de acum vreo 10 zile, în care spunea că trebuie să dublăm numărul de paturi, nu era neapărat legată de o realitate, ci de o decizie de natură administrativă care ar trebui asumată pentru că ceea ce s-a întâmplat anul trecut în lunile octombrie-noiembrie, când am avut o supra-mortalitate, cea mai mare de după Al Doilea Război Mondial, s-a datorat cu siguranță și limitării accesului la servicii de sănătate din acea perioadă a anului 2020”, a adăugat deputatul PSD, care a vorbit pe B1 TV și despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri.