Alexandru Rafila: Circa 5% dintre părinţi îşi înscriu copiii la cursurile de educaţie pentru sănătate. Sunt şi puţine şcolile care o fac, insuficiente

Alexandru Rafila: Circa 5% dintre părinţi îşi înscriu copiii la cursurile de educaţie pentru sănătate. Sunt şi puţine şcolile care o fac, insuficiente
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat că doar 5% dintre părinţi îşi înscriu copiii la orele de educaţie pentru sănătate. De altfel, sunt și puține școli care organizează astfel de cursuri.

Rafila, despre înscrierile la orele de educație pentru sănătate

„Circa 5% din părinţi îşi înscriu copiii la cursurile de educaţie pentru sănătate. Sunt şi puţine şcolile care o fac, insuficiente”, a declarat Alexandru Rafila, la TVR Info.

Acesta a precizat apoi că a discutat cu Ligia Deca (PNL), ministrul Educației, și cu reprezentanţii organizaţiei „Salvaţi Copiii” pentru a începe un proces de instruire a profesorilor care să predea aceste cursuri.

La educație pentru sănătate, elevii ar trebui să învețe despre igienă, nutriție, despre importanța mișcării, cum să lupte împotriva adicțiilor şi consumului de droguri și „cum să nu ajungi în situaţia încât să apară sarcini la o vârstă nefirească pentru o fată”.

Totodată, Alexandru Rafila a amintit că a încheiat un parteneriat cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru ca BOR să sprijine acest demers așa încât educaţia pentru sănătate „să se facă cu adevărat în şcoli şi să fie îmbrăţişată, nu evitată, de părinţi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi