Alexandru Muraru, despre data prezidențialelor: PNL este pregătit să intre în aceste alegeri, fie că vor fi în septembrie, fie în noiembrie (VIDEO)

Alexandru Muraru, despre data prezidențialelor: PNL este pregătit să intre în aceste alegeri, fie că vor fi în septembrie, fie în noiembrie (VIDEO)
Sursa foto: Facebook @ Alexandru Muraru

Deputatul PNL, Alexandru Muraru, a vorbit despre data alegerilor prezidențiale, marți, pe B1 TV, în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat.

Muraru a precizat că PNL e pregătit să intre în aceste alegeri, fie că vor avea loc în septembrie, fie în oricare altă lună în care se  va decide să se organizeze scrutinul.

„A fost o discuție pentru că, într-adevăr, domnul Ciolacu a insistat cu această condiție”

„Ceea ce vreau să vă spun este că nu există astăzi niciun document care să certifice că alegerile au fost stabilite pe 15, 29. A fost o discuție pentru că, într-adevăr, domnul Ciolacu a insistat cu această condiție de a crea, să spunem, o perspectivă a unui calendar electoral pentru anul 2024 și această discuție urmează, printr-o hotărâre de Guvern, să fie statuată, fie că este 15, 29 septembrie, fie că alegerile sunt în noiembrie.

Eu vă spun doar atât că există prevederi și recomandări ale Comisiei de la Veneția și ale Consiliului Europei, care spun în felul următor. În momentul în care se programează un scrutin, că e vorba de alegeri locale, europarlamentare, prezidențiale și ați văzut că acea comasare a adus un număr mare de români la vot și ne-a lipsit de riscul de a avea niște alegeri europarlamentare fără legitimitate, în aceste condiții, Consiliul Europei și Comisia de la Veneția spune în felul următor: de a crea cadrul ca  cât mai mulți români să poată vota și, domnule Mușat, eu vă întreb pe dumneavoastră, ar vota mai mulți români dacă aceste alegeri ar fi în noiembrie sau ar fi în septembrie, când începe anul școlar, când oamenii vin din concedii și așa mai departe?”, a precizat deputatul PNL.

„PNL este pregătit să intre în aceste alegeri, că vor fi în septembrie, că vor fi în noiembrie”

„Și în decembrie, alegerile locale erau pentru 27 septembrie și am căzut de acord să le comasăm și să le organizăm pe 9 iunie și nu a fost nicio problemă. Cred că a fost un lucru bun, pentru că am adus cât mai mulți români la urne și am oprit valul extremist. Eu cred că cele două obiective ale acestei coaliții au fost îndeplinite.

Și ne putem pune la masă să discutăm și pentru alegerile prezidențiale, dar, repet, nu vreau să fiu greșit înțeles. Partidul Național Liberal este pregătit să intre în aceste alegeri, că vor fi în septembrie, că vor fi în noiembrie. Sunt în pregătiți să abordăm acest scrutin prezidențial”, a mai continuat Muraru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)