Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)

Publicat: 24 10. 2024, 17:49
Sursa foto: Alexandru Kocsis / Facebook

Deputatul Alexandru Kocsis (Forța Dreptei) a declarat că e „un pic confuz” în interpretarea dezvăluirilor făcute de Gigi Becali, dată fiind „starea asta de nervozitate” a lui Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul partidului la prezidențiale, generată de acest subiect în ultimele zile.

Amintim că Gigi Becali a dezvăluit, marți, că Viorel Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe George Simion, liderul AUR, să intre în turul 2 al prezidențialelor. Inițial, Kocsis a crezut că asta e „revanșa lui Geoană”, dar acum că-l vede pe Ciolacu „nervos”, deputatul FD admite că e „un pic confuz”.

În paralel, PNL-iștii au acuzat că PSD are un plan să transfere din voturi către AUR, astfel încât Ciolacu să ajungă cu Simion în finala prezidențială.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Kocsis: Înțelege cineva matematica lui Ciolacu?

Alexandru Kocsis a ironizat întâi recentele declarații făcute de liderul PSD: „A înțeles cineva ceva din matematica asta a dlui Ciolacu? A zis ”ia cu 10 peste 2, înmulțit cu 3”. La ce se referea oare? (râde) Sau ”eu am un vot, eu și familia mea”. Păi, nu-i un vot, deja-s mai multe… Să atragem un pic atenția, că omul ăsta vrea să fie președinte”.

Kocsis, reacție la dezvăluirile lui Becali

„Legat de situația asta cu Simion și Hrebenciuc. Sunt două aspecte aici: categoric, PSD și l-ar dori pe Simion în turul 2 ca să repete scenariul Iliescu – Vadim. Asta n-o neagă nimeni, nici din PSD, că scenariile îl dau câștigător pe Ciolacu.

Mai e și al doilea aspect, care mie nu-mi e atât de clar, sincer. Eu n-am mușcat asta cu Hrebenciuc care lucrează pentru PSD, pentru că nu înțeleg de ce Becali ar dinamita campania propriului său candidat. Că Becali e la AUR acum, trebuie să-l susțină pe Simion, iar declarațiile pe care le-a făcut i-au dinamitat campania lui Simion.

Și mai e un lucru: nu înțeleg de ce PSD ar avea nevoie de Hrebenciuc, care e ieșit de mult timp din prim-planul politicii, a fost și prin pușcărie, a ieșit de vreo doi ani… PSD are, totuși, un munte de bani. În patru ani a primit subvenție publică 100 de milioane de euro. Au bani să angajeze cei mai buni consultanți. Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile astea ale lui Ciolacu și starea asta de nervozitate.

Eu inițial am crezut 100% că e revanșa lui Geoană față de înregistrările care l-au compromis acum vreo două săptămâni, cu Vanghelie care a spus că a dat 300.000 de euro ca să strângă 200.000 de semnături. Sunt articole de prin vară care spuneau că sforarul și șeful de campanie (al lui Geoană) nu era Mănescu, ci Hrebenciuc.

Văzând bâlbâielile lui Ciolacu, sunt un pic confuz…”, a mai afirmat Alexandru Kocsis.