Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)

Publicat: 20 09. 2024, 19:12
Președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Alexandru Dimitriu, consilier local USR în Sectorul 5, l-a comparat pe președintele Klaus Iohannis cu Cristian Popescu Piedone. El a mai spus că PNL-iștii sunt într-o situație penibilă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, în contextul în care PNL-iștii au venit, miercuri, cu un amendament ce-l ajută pe președintele Klaus Iohannis să candideze la parlamentarele din 1 Decembrie fără să fie nevoit să demisioneze din funcție și fără să încalce Constituția.

Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ inițiativei. În schimb, Consiliul Legislativ, condus de fostul ministru PSD al Justiției, controversatul Florin Iordache, a dat aviz favorabil cu observații, argumentând că „președintele României are dreptul de a candida la parlament pe lista unui partid chiar și în lipsa acestei legi”, dat fiind că ”nu există nici o prevedere constituțională sau legală care să impună condiția deținerii de către un cetățean a calității de membru de partid pentru includerea sa pe lista de candidaturi a respectivului partid”.

Dimitriu (USR), ironii la adresa PNL și a lui Iohannis

„Eu cred că dl Iordache și PSD au întins o capcană colegilor lor de la PNL, vrând să facă și mai penibilă această situație în care se pun PNL-ul și dl Iohannis, care, apropo, dl Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone. Știu că o să râdeți de mine că am eu problemele mele cu Piedone, dar dacă faci o paralelă, Piedone vrea să capete imunitate, n-are un job, o să fie ales pe listele PSD la Senat de la Giurgiu, dl Iohannis vrea imunitate, n-are job, vrea să candideze pe listele PNL. Adică situația e similară.

Lăsând la o parte ridicolul ăsta, cred că PSD pur și simplu mai apasă pe un buton ca să-i facă și mai mult de ocară pe colegii lor, dar de data asta pe bună dreptate”, a declarat Alexandru Dimitriu, pentru B1 TV.