Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”

Publicat: 25 10. 2024, 13:39
Sursa foto: Facebook @Alexandru Dimitriu

Șefa USR, Elena Laconi, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că are informații potrivit cărora președintele Klaus Iohannis urmează să-i prelungească șederea lui Lucian Pahonțu în fruntea SPP.

Despre acest lucru, Alexandru Dimitriu, consilier local din partea USR, a precizat pentru emisiunea News Pass că nu este corect ca oameni din serviciile secrete să intre în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete:

“Noi știm foarte bine că serviciile din nefericire au un rol foarte puternic în societate și ne uităm dacă vreți ce se întâmplă cu cei care au fost în servicii, unde au ajuns sau ce se întâmplă cu foștii politicieni din diverse partide care au ajuns șefi de servicii secrete. Este o mare problemă pentru că este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete, pentru că în acel moment practic devine tot un instrument politic inclusiv un serviciu secret.

Aici avem exemplu la SIE, un fost pesedist, la SRI am avut un penelist care s-a și întors în PNL. Același lucru e și la CCR. Avem numai foști politicinei de la PSD, PNL și UDMR. Nu este în regulă.

Aceste instituții au la un moment dat o balanță. În loc să o încline în funcție de propria conștiință, o înclină după un interes politic. Cea mai  bună dovadă, trebuie să lăsăm oamenii să decidă și să nu scoatem candidați din cursă ca să potențeze un alt candidat. În momentul în care se întâmplă foarte multe lucruri care te duc cu gândul la o anumită concluzie nu mai vorbim decoincidențe”.