Alexandru Dimitriu (USR), despre planul premierului Ciolacu privind arieratele: “Asta este o soluție tipic falimentară”

Publicat: 27 08. 2024, 18:47
Sursa foto: Facebook @Alexandru Dimitriu

Alexandru Dimitriu, consilier local USR, a criticat dur soluțția propusă de Marcel Ciolacu pentru acoperirea deficitului bugetar, anume recuperarea arieratelor. Acesta a precizat în emisiunea Bună, România, ccu Răzvan Zamfir și Radu Buzoianu că aceasta este o soluție falimentară:

“Asta este o soluție tipic falimentară. Arierata înseamnă să introduci o societate în faliment. În loc să plătești     datoriile la termen, le amâni. Amânându-le înseamnă că curg penalități. Penalități înseamnă că suma de plată devine mai mare.

Devenind mai mare suma de plată te împrumuți și mai mult, adică plătești și mai multă dobândă. Uite așa țara sărăcește. Noi suntem o țară bogată dare ea e sărăcită pentru că Marcel asta știe să facă”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că avem arierate de 180 de miliarde şi a anunţat că minstrul Finanţelor, după ce au avut o discuţie foarte aplicată, a venit cu nişte propuneri până la sfârşitul anului, pe perioadă limitată, care prevăd ca statul să scadă dobânda la plata acestor arierate sau să dea credit fiscal.