Alexandru Dimitriu îl acuză pe Piedone de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 5: „100 de milioane de lei sunt date prin achiziții directe” (VIDEO)

Publicat: 22 10. 2024, 12:45
Sursa foto: Alexandru Dimitriu / Facebook

Consilierul local USR Alexandru Dimitriu l-a acuzat pe primarul în exercițiu al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, că a comis abuz în serviciu prin încredințarea directă de contracte, fără licitație publică. „Dacă stăm să ne gândim la valoarea tuturor achizițiilor directe făcute de Piedone în 2023 și a tuturor autorităților din subordinea primăriei, ajungem la 100 de milioane”, a declarat Dimitriu, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu News Pass.

Alexandru Dimitriu (USR), pe B1 TV, despre contractele date de Piedone prin încredințare directă: „O infracțiune clasică de abuz în serviciu”

„Știți care e culmea? Eu chiar nu înțeleg ce fac instituțiile statului, pentru că am avut inclusiv Curtea de Conturi în urmă cu câteva luni, care în urma unui control a blamat exact această practică, care reprezintă o infracțiune, e o infracțiune clasică de abuz în serviciu, și anume să fragmentezi licitațiile astfel încât să fii sub pragul de la care ești obligat să faci licitație publică (…). Piedone fragmentează licitațiile astfel încât să fenteze legea, lucru care reprezintă o infracțiune în mod clar”, a declarat Alexandru Dimitriu.

„Haideți să zicem că această practică e una împământenită la PSD, la Piedone, la PNL! Problema știți care e? Că mai nou, de exemplu, în urmă cu o săptămână, viceprimarul lui Piedone, Nicolaidis, din Sectorul 5 tocmai ce a spus că nu mai sunt fonduri, primăria are probleme cu banii, și de aceea se renunță la o parte din after-school-urile din Sectorul 5. A fost un întreg scandal în ședința de Consiliu Local pe tema asta”, a continuat consilierul local USR din Sectorul 5.

Alexandru Dimitriu: 100 de milioane de lei sunt date prin achiziții directe

„Dacă stăm să ne gândim la valoarea tuturor achizițiilor directe făcute de Piedone în 2023 și a tuturor autorităților din subordinea primăriei, ajungem la 100 de milioane, deci 100 de milioane de lei sunt date prin achiziții directe, achiziții directe care în niciun caz nu pot să ajungă la astfel de valori decât dacă acolo sunt niște infracțiuni continue”, a mai spus consilierul local.