Deputatul PSD Alexandru Rafila a acuzat Guvernul că desfășoară o politică „proastă” de sănătate publică, spunând despre prim-ministrul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna că „au păreri diametral opuse” în ceea ce privește strategia pentru combaterea pandemiei.
„În septembrie-octombrie, dacă apar probleme în România, cineva trebuie să și răspundă, nu poate doar să facă mișto, că asta se întâmplă în momentul de față”, a subliniat social-democratul la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, luni seară, pe B1 TV.
„Noi avem în momentul de față un soi de acordeon, așa, de armonică, în care domnul prim-ministru deschide armonica, adică renunță la orice fel de restricții și vedeți ce se întâmplă pe la festivalurile acestea în momentul de față, și o să vedem cel mai mult peste 2-3 săptămâni, domnul Barna vine și strânge armonica, venind cu niște propuneri pentru unele măsuri foarte severe. Păi cum să înțelegi dacă primul-ministru și viceprim-ministrul au păreri diametral opuse, cine îi mai ia în serios pe acești oameni care au promis tot felul de lucruri, că vaccinează 10 milioane de persoane, că nu o să avem niciun fel de probleme legate de informarea diverselor categorii de populație… părinții ar trebui să își vaccineze copiii, dar nu au niciun fel de pachet informativ – pentru că trebuie să remarcăm faptul, totuși, că e normal ca un părinte să aibă răspunsuri la întrebări legate de vaccinare”, a declarat deputatul PSD, care s-a arătat de părere că este „evident” că suntem la începutul valului 4.
Alexandru Rafila a explicat că a fost și rămâne un promotor al vaccinării.
„Eu am fost în mod constant un promotor al vaccinării și nu mi-am schimbat părerea niciodată, dar nu sunt de acord cu două lucruri, cu lipsa de asumare în momentul de față din punct de vedere politic a eșecului campaniei de vaccinare și inclusiv a consecințelor politicii proaste de sănătate publică pe care o desfășoară Guvernul în momentul de față, pe de o parte. Acesta este un lucru pe care trebuie să îl repetăm până când în luna septembrie-octombrie, dacă apar probleme în România, cineva trebuie să și răspundă, nu poate doar să facă mișto, că asta se întâmplă în momentul de față. Asta se întâmplă și cred că ce spuneați dumneavoastră la început, spunea și domnul dr. Imbri, legat de credibilitatea în instituțiile publice, ea putea fi compensată cu un proiect inteligent în care renunțau la calitatea de prim actori în diversele clipuri publicitare oamenii care sunt în momentul de față la putere și făceau acest lucru prin intermediul unor persoane credibile, profesioniști din sănătate sau din alte domenii care pot să transmită astfel de mesaje”, a mai spus Alexandru Rafila.