Aleșii ar putea lua în discuție acordarea unor pensii mai mari personalul didactic cu o vechime de cel puțin 30 de ani în învățământ (VIDEO)

Publicat: 23 12. 2015, 19:17

Parlamentarii ar putea lua în discuție un proiect de lege care va avantaja personalul didactic cu o vechime de cel puțin 30 de ani în învățământ, informează B1 TV. Astfel, după împlinirea vârstei de pensionare, beneficiarii vor putea avea o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de pensionare.

”Este nevoie de un asemenea proiect de lege, pentru că o viață întregă profesorii lucrează, din păcate, pe niște salarii de mizerie, absolut umilitoare, în ciuda faptului că activitatea lor este de o foarte mare importanță pentru orice națiune, iar, ca urmare a acestor salarii, inclusiv nivelul pensiei după o viață de muncă este extrem de scăzut, cea ce nu este deloc corect”, a susținut Cătălin Croitoru, senator PSD.

”Creșterea nu este senzaționala așa cum zic colegii dumneavoastră de la un anume site, chiar dacă după cum se vede acolo cifra aia de 80% dă impresia că ar fi nu știu ce creștere. Pensiile ar putea crește în jur de 20%, ele fiind, repet, niște pensii foarte mici”, a mai spus acesta.

Aleșii ar putea lua în discuție acordarea unor pensii mai mari personalul didactic cu o vechime de cel puțin 30 de ani în învățământ

#DIRECT_ONE_6oqx7s#

Parlamentarii ar putea lua în discuție un proiect de lege care va avantaja personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control, cu o vechime efectivă de cel puțin 30 de ani în învățământ. Astfel, după împlinirea vârstei de pensionare, beneficiarii vor putea avea o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionarii.

”Am văzut și eu această inițiativă acum câteva săptămâni, atunci când a fost depusă la Senat. E un punct de vedere care trebuie bine discutat și argumentat, pe de o parte să nu creeze discriminare în sistem pentru că, din punctul meu de vedere crează discriminare, pe de partea cealaltă trebuie să vedem clar și de unde asigurăm resursa fianciară pentru punera în plată a acestei inițitive legislative”, a susținut, la rândul său, senatorul PSD Liviu Pop.

Iniţiativa legislativă a fost depusă la Parlament din luna noiembrie.