Alegerile parlamentare în presa străină: USL va trebui să colaboreze cu actualul președinte

Publicat: 09 12. 2012, 23:32
Foto: impactingorj.com

Presa străină notează că rezultatul alegerilor parlamentare din România reprezintă în principal o victorie împotriva regimului Traian Băsescu, USL devenind noua forță politică predominantă de la București.

Astfel, cei de la AFP îl citează pe Crin Antonescu care a declarat că rezultatul alegerilor parlamentare reprezintă o victorie împotriva regimului Traian Băsescu, după ce USL a obținut 57% dintre voturi, potrivit sondajelor. De asemenea, jurnaliștii mai adaugă că USL va fi trebui totuși să colaboreze cu actualul președinte al cărui mandat va lua sfârșit în 2014.

Reuters notează că în urma rezultatului înregistrat la alegerile parlamentare, premierul Victor Ponta se află pe o poziție mai bine plasată în comparație cu președintele Traian Băsescu.

Cei de la Bloomberg scriu că victoria USL de la alegerile parlamentare îl ajută pe Victor Ponta să controleze Parlamentul și îi conferă un avantaj important în viitoarele negocieri cu șeful statului pentru formarea noului Guvern.

France 24 informează că partidul aflat la guvernare a obținut o victorie pe bandă la alegerile parlamentare, urmând ca, cel mai probabil, în urma rezultatelor oficiale USL să obțină două treimi din locurile din Parlament.

Potrivit sondajelor comandate de televiziuni, rezultatele parțiale indică o victorie națională a USL în fața ARD la alegerile parlamentare din acest an.

Vezi AICI mai multe detalii despre rezultatele parțiale.