Alegeri parlamentare 2020: Eugen Tomac va deschide lista candidaților pentru Camera Deputaților, în București. Cristian Diaconescu, primul pe lista de la Senat

Publicat: 11 10. 2020, 17:29

Lista candidaților PMP din București pentru Camera Deputaților va fi deschisă de Eugen Tomac, președintele partidului, în timp ce pentru Senat, primul pe lista candidațilordin Capitală va fi fostul ministru al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu. Validarea listelor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a fost anunțată, duminică, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP, informează News.ro.

Eugen Tomac și Cristian Diaconescu vor deschide listele de candidați la București pentru Camera Deputaților și Senat

Marius Pașcan, preșdintele executiv al patidului va deschide lista candidaților din județul Mureș.

În acest context, Eugen Tomac a declarat formațiunea pe care o conduce s-a pregătit pentru scrutinul legislativ de la începutul lunii decembrie pentru că ” democraţia nu poate fi suspendată”, aluzie la discuțiile privind o eventuală amînare a alegerilor în contextul pandemiei de coronavirus.

„Viaţa merge înainte, democraţia nu poate fi suspendată, motiv pentru care şi noi, ca partid, ne-am pregătit de alegeri. PMP este al treilea partid ca număr de aleşi după PSD şi PNL, suntem încrezători în şansele noastre. Suntem singurul partid parlamentar care a cerut în Parlament să fie pus în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari. Este inadmisibil că niciun partid politic nu a depus în Parlament o iniţiativă prin care să reducă numărul de parlamentari”, a spus Eugen Tomac, calificând drept „un afront direct la adresa democraţiei şi un mesaj de dispreţ faţă de cetăţenii români”, faptul că proiectul PMP privid aplicarea rezultatului referendumului din 2009 nu a fost desbătut nici până acum.

Tomac:Singurul lucru de care sunt absolut convins este că voi candida şi eu la alegerile parlamentare

În urmă cu câteva zile, Eugen Tomac, în prezent europarlamentar PMP, anunța că a decis să candideze la alegerile parlamentare.

„Singurul lucru de care sunt absolut convins este că voi candida şi eu la alegerile parlamentare din acest an. Mă gândeam chiar, ca o chestiune de destin, în 2012 am fost ales deputat de Basarabia. Ar fi interesantă o asemenea provocare, să reprezint, de exemplu, Bucovina. Să nu o luaţi ca o chestiune sigură. Doar vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru provocare. Mi se pare o chestiune interesantă”,a spus Eugen Tomac.