Alegeri locale: Campania electorală în audiovizual se va desfășura între 11 mai și 9 iunie. Vezi regulile CNA

Publicat: 10 04. 2012, 16:25

Membrii CNA au adoptat o decizie privind principiile şi regulile de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile locale din acest an, prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale.

Astfel, campania electorală în audiovizual se va desfăşura între 11 mai şi 9 iunie, ora 7:00, iar candidaţii la alegerile locale se vor putea exprima gratuit în emisiunile informative, electorale şi de dezbatere electorală difuzate de televiziuni şi radiouri, potrivit unui proiect de Decizie a CNA.

Potrivit deciziei, pe durata campaniei, candidaţii nu pot apărea decât în emisiuni informative, electorale sau de dezbatere electorală.

„Emisiunile dedicate campaniei electorale şi spoturile publicitare electorale vor fi difuzate în fiecare din zilele de luni, marţi, meircuri, joi şi vineri”, se arată în proiectul CAN.

Proiectul de decizie este introdus în dezbaterea publică şi se află pe site-ul CNA, astfel încât toţi cei interesaţi să poată transmite observaţii sau propuneri.

Astfel, miercuri dimineaţă, CNA va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai televiziunilor şi radiourilor publice şi private, pentru a discuta fiecare articol în parte al acestui proiect de Decizie privind principiile şi regulile de organizare şi desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerea autorităţilor publice locale.

În urma discuţiilor cu radiodifuzorii, CNA va decide termenul limită până la care televiziunile şi radiourile trebuie să anunţe la Consiliu intenţia de a difuza emisiuni electorale.

Alegerile locale se vor desfăşura în data de 10 iunie.

Vezi AICI toate prevederile CNA cu privire la campania electorală în audiovizual.